fbpx

Από την σύλληψή του το όραμα είχε να στοχεύσει στο θέμα αυτό σαν πρωταρχικής και ουσιαστικής σημασίας.

Γονείς - Παιδιά

Διά Βίου Μάθηση

Η άποψή μας είναι πως σταματά να μαθαίνει κάποιος που σταματά να αγαπά τη ζωή.

Δια Βίου Μάθηση

Ο συνδυασμός του τετράπτυχου «Παράδοση, Πολιτισμός, Περιβάλλον και Προσωπική Ανάπτυξη» όταν εφαρμοστούν οδηγούν στην Αυτονομία.

Αειφορία - Βιωσημότητα

Ενώ βρισκόμαστε μόλις 130 χλμ από την Αθήνα και 12 χλμ από τον κοντινότερο αστικό ιστό που είναι η πόλη του Άργους, με την πρώτη ματιά νομίζει κανείς πως είναι σε παρθένα φύση.

Φιλοξενία

 

 

     

1tresa

2tresa 2

hmerisioi kalesmenoi

3tresa

 

 

Για γονείς και παιδιά (6-12 χρόνων)

photo 1

Σπάνια οι γονείς κάνουν κάτι μαζί με τα παιδιά τους. Συνήθως απλά μεταφέρουν τα παιδιά σε δραστηριότητες χωρίς να συμμετέχουν οι ίδιοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η αλληλεπίδραση γονιών και παιδιών να παραμένει συνήθως σε πράγματα που αφορούν υποχρεώσεις και όχι χαρά και ξεγνοιασιά.

Το Ελπιδο-Σαββατοκύριακο Ευεξίας έρχεται να καλύψει αυτό το κενό δίνοντας δύο επιλογές:

Με Διαμονή:  Με την επιλογή αυτοί λίγοι γονείς και παιδιά μένουν στο Ελπιδοχώρι από την Παρασκευή το απόγευμα έως την Κυριακή το απόγευμα. Μόνο για λίγες οικογένειες. 20 άτομα συνολικά (γονείς και παιδιά)  φιλοξενούνται είτε (οι 12) στον  ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο του καταφυγίου  που είναι φτιαγμένος από άχυρο, είτε (ακόμη 8) σε ένα σπιτάκι στο κοντινό χωρίο.

Με Ημερήσια Επίσκεψη: Με την επιλογή αυτή λίγοι γονείς και παιδιά (έως 20 άτομα συνολικά) επισκέπτονται το Ελπιδοχώρι το  Σάββατο από το πρωί έως το βράδυ.

Γονείς και παιδιά παρόμοιας ηλικίας είτε μένοντας στο χώρο για όλο το Σαββατοκύριακο είτε επισκεπτόμενοι μόνο για το Σάββατο, έχουν μια αξέχαστη  εμπειρία. Άσκηση, παιχνίδι, παραμύθια, μαγειρέματα και ότι θυμίζει μια μεγάλη οικογένεια ή μια γειτονιά.   Μια αφορμή για φροντίδα σώματος, καρδιάς και νου ταυτόχρονα για γονείς και για παιδιά πράγμα που βάζει τη σχέση σε μια ισότιμη χαλαρή και ευχάριστη αλληλεπίδραση Στόχος,  η διασκέδαση, η ψυχαγωγία, η χαρά, η ευχάριστη συντροφιά με ομοίους.  Όλα τούτα μαζί με την αρμονία της φύσης, συνεπάγονται σημαντικές επιρροές στον ψυχισμό μεγάλων και μικρών με αποτελέσματα  εξαιρετικά εποικοδομητικά στη σχέση.

Η καλή σχέση είναι η αρχή των πάντων. Αυτοπεποίθηση, Όρια, Συνεργασία, ωραία ατμόσφαιρα, μπαίνουν σε εφαρμογή ΜΟΝΟΝ όταν η σχέση είναι καλή.

 

Ασκήσεις κάτω απ’ τη Βελανιδιά

ksaplomeni

Η Ανδριανή Ξιάρχου και το Σώμα Family Concept αναλαμβάνουν να γυμνάσουν τους γονείς, και να παίξουν με τα παιδιά όμορφα ξεχασμένα παραδοσιακά παιχνίδια. Αναλαμβάνουν να μας θυμίσουν την αλάνα.

 

 

 

 

 

Μαγειρέματα και Διατροφικά δρώμενα

xristina korda

Η Χριστίνα Κόρδα και το Cook your Choice αναλαμβάνουν να μαγειρέψουν υγιεινά, παραδοσιακά, αλλά κυρίως απλά, κάποιες φορές και μαζί με τα παιδιά, τα γεύματα, και τα κολατσιά μας. Οι φυσικοί χυμοί δεν θα μας λείψουν και η εκμετάλλευση των υπολειμμάτων θα βάλει τα παιδιά στην ιδέα της ανακύκλωσης.

 

 

 

 

 

 

Αφήγηση και Παιχνίδι

maria papanikolaoy

Με την  Μαρία Παπανικολάου μαθαίνουμε, διασκεδάζουμε και παίζουμε. Θα ακούσουμε την απίστευτη ιστορία του Περσέα που μαγεύει μικρούς και μεγάλους και θα παίξουμε με τη μυθολογία ένα επιδαπέδιο παιχνίδι για γονείς και παιδιά. Ένα Μυθολογικό φιδάκι. Θεοί και ήρωες, ρωτούν εμποδίζουν ή διευκολύνουν.

 

 

 

 

 

Συμβουλευτική για γονείς

rita

Η Ερατώ Χατζημιχαλάκη, Οικογενειακή Σύμβουλος, εμπνευστής του εγχειρήματος «Ελπιδοχώρι»  και συγγραφέας του βιβλίου «Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά» θα ρίξει φως στα βαθύτερα μυστικά της σχέσης γονιού – παιδιού με μορφή ερωταπαντήσεων για όποιον θέλει.

 

 

 

 

times2    

 

Η τιμή περιλαμβάνει :

I. την διαμονή στον ενιαίο χώρο του καταφυγίου για δύο βράδια (περισσότερες πληροφορίες εδώ) ή σε κοντινή αυτόνομη κατοικία.

II. την πλήρη χορτοφαγική διατροφή (πρωϊνό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό), καθώς και

III. τη συμμετοχή σε όλα τα δρώμενα.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Η συμμετοχή οριστικοποιείται με την έγκαιρη κατάθεση του 50%[i] της συμμετοχής σε Τραπεζικό Λογ/σμό.

[i] Εάν για οποιονδήποτε λόγο που οφείλεται στους διοργανωτές ακυρωθεί η δράση, η προκαταβολή επιστρέφεται ολόκληρη. Εάν η ακύρωση γίνει από την πλευρά του συμμετέχοντα σε χρόνο μεγαλύτερο από μία εβδομάδα από την ημερομηνία της δράσης η προκαταβολή επιστρέφεται κατά το ήμισυ. Σε περίπτωση που η ακύρωση γίνει σε χρόνο λιγότερο από μία εβδομάδα η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

 

 

button programa sk

 

Πρόσβαση 

Η μετάβαση από και προς το Ελπιδοχώρι γίνεται με ΙΧ, κατόπιν σχετικής συνεννόησης ώστε να υπάρξει χαμηλότερο κόστος στα μεταφορικά.

 

Τι να φέρω μαζί μου

Σημειωματάριο, φωτογραφική μηχανή, φακό, παπούτσια κλειστά, σαγιονάρες, ρούχα κατάλληλα για διακοπές στην απόλυτη φύση, απαραίτητα φάρμακα, ιδιαιτερότητες φαγητού, κάποιας μορφής αδιάβροχο, ότι χρειάζομαι για τον ύπνο (σεντόνια, κουβέρτες, ή sleeping bag), προσωπικά αντικείμενα καθαριότητας,

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 694 59 58 181

 

 
forma eggrafis
 

Warning! JavaScript must be enabled for this form to work properly.


 

Συνεργάτες

 

  logo cook   logo family concept 


 

 

 

 

Το μονοπάτι

 

monopati1

 

Photo Gallery

 

Video Gallery

 

video gallery

 

 

 

allazo