fbpx

Από την σύλληψή του το όραμα είχε να στοχεύσει στο θέμα αυτό σαν πρωταρχικής και ουσιαστικής σημασίας.

Γονείς - Παιδιά

Διά Βίου Μάθηση

Η άποψή μας είναι πως σταματά να μαθαίνει κάποιος που σταματά να αγαπά τη ζωή.

Δια Βίου Μάθηση

Ο συνδυασμός του τετράπτυχου «Παράδοση, Πολιτισμός, Περιβάλλον και Προσωπική Ανάπτυξη» όταν εφαρμοστούν οδηγούν στην Αυτονομία.

Αειφορία - Βιωσημότητα

Ενώ βρισκόμαστε μόλις 130 χλμ από την Αθήνα και 12 χλμ από τον κοντινότερο αστικό ιστό που είναι η πόλη του Άργους, με την πρώτη ματιά νομίζει κανείς πως είναι σε παρθένα φύση.

Φιλοξενία

 

 

     

        Φιλοξενία

FOTO01Ενώ βρισκόμαστε μόλις 130 χλμ από την Αθήνα και 12 χλμ από τον κοντινότερο αστικό ιστό που είναι η πόλη του Άργους, με την πρώτη ματιά νομίζει κανείς πως είναι σε παρθένα φύση. Πουρνάρια, σχίνα, θυμάρια, κουμαριές και ρείκια μαζί με αιωνόβια ελαιόδεντρα δίνουν την εικόνα της απόλυτης φύσης. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο φιλοξενίας μέσα σ’ αυτό το φυσικό περιβάλλον στο οποίο δεν θα ταίριαζε μια συμβατική κατασκευή..
Τα τέσσερα «Π» που μας χαρακτηρίζουν «Παράδοση, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Προσωπική Ανάπτυξη» δεν θα μπορούσαν να μην διαθέτουν και μια μορφή απλής φυσικής δόμησης. Το τολμήσαμε και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό.

 

 

saloni a

 

        Πού και Πώς

elpis construction aΟι συνθήκες διαμονής είναι πολύ ιδιαίτερες και μοναδικές. Ο φιλόξενος, φτιαγμένος από αχυρόμπαλες και ξύλο χώρος μας, που μοιάζει να ανασαίνει μαζί με τους θαμώνες του, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καταφύγιο και προσφέρεται για συλλογική διαβίωση. Έχει φτιαχτεί με έμπνευση, αγάπη και εθελοντική εργασία, για να καλύψει τις ανάγκες του σκοπού του εγχειρήματός μας. Δεν είναι ξενώνας και δεν ενοικιάζεται σε μεμονωμένους επισκέπτες. Μπορεί να φιλοξενήσει μια ομάδα 10 -20 ατόμων, που θέλουν να βρεθούν στη φύση, να εργαστούν και να ζήσουν συλλογικά. Για τον ύπνο διατίθεται το πατάρι του διώροφου ενιαίου χώρου, όπου υπάρχουν κουκέτες με στρώματα και μαξιλάρια. Χρειάζεται να φέρεις κάποιος τον δικό του υπνόσακο ή σεντόνια, κουβέρτες και μαξιλαροθήκες. Επιπλέον άτομα μπορούν να κοιμηθούν σε σκηνές στο κτήμα, αν ο καιρός το επιτρέπει και η παρέα το επιθυμεί.

 

       Γιατί

Ένας χώρος σαν τον δικό μας θα μπορούσε να αποτελέσει προορισμό για πολλές και διαφορετικές ομάδες και δράσεις.

Σχολεία που στοχεύουν σε περιβαλλοντικής φύσεως εκδρομές θα είχαν πολλά να δουν και να κάνουν.

Συστήματα Προσκόπων μας έχουν ήδη επισκεφτεί και θεωρούν τον προορισμό μας μια εξαιρετική ευκαιρία υλοποίησης των προγραμμάτων τους.

Παντός τύπου Ομάδες για δράσεις στη φύση (team building, εταιρικές εξορμήσεις, ομάδες που αθλούνται στη φύση κλπ) θα βρουν ένα περιβάλλον απέριττο και φυσικό για την υλοποίηση των δράσεών τους.

Ο προορισμός μας είναι εξαιρετικός για μικρές ομάδες Φυσιολατρών - Περιπατητών οι οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν το μοναδικό μονοπάτι προς τις Μυκήνες.

Ομάδες που ασχολούνται με το Ποδήλατο επίσης μπορούν να βρουν εξαιρετικές διαδρομές από απλές και βατές έως πολύ δύσκολες και παραμένοντας στις εγκαταστάσεις μας να περιηγηθούν ανάλογα.

 

 

 

 

 

 

 

FOTO02a

 

 

 

08 a

 

 

 

54a

 

 

 

koyketa a

 

 

 

60 a

 

 

 

FOTO03a