fbpx

Από την σύλληψή του το όραμα είχε να στοχεύσει στο θέμα αυτό σαν πρωταρχικής και ουσιαστικής σημασίας.

Γονείς - Παιδιά

Διά Βίου Μάθηση

Η άποψή μας είναι πως σταματά να μαθαίνει κάποιος που σταματά να αγαπά τη ζωή.

Δια Βίου Μάθηση

Ο συνδυασμός του τετράπτυχου «Παράδοση, Πολιτισμός, Περιβάλλον και Προσωπική Ανάπτυξη» όταν εφαρμοστούν οδηγούν στην Αυτονομία.

Αειφορία - Βιωσημότητα

Ενώ βρισκόμαστε μόλις 130 χλμ από την Αθήνα και 12 χλμ από τον κοντινότερο αστικό ιστό που είναι η πόλη του Άργους, με την πρώτη ματιά νομίζει κανείς πως είναι σε παρθένα φύση.

Φιλοξενία

 

 

        Nature Connection

        Συνδέομαι με τη Φύση γύρω μου! Συνδέομαι με τη φύση μέσα μου!

 24-25 Νοεμβρίου 2018 

22

Στο μαγικό Ελπιδοχώρι !!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκες κοντά στη Φύση; Έχεις σκεφτεί ότι γύρω σου απλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος από ζώα, φυτά, πουλιά και φυσικά υλικά, που έχει τους δικούς του κανόνες και ισορροπίες; Ένας κόσμος ορατός και αόρατος, γεμάτος ενέργεια, που μέρος του είσαι και εσύ,  μπορεί να σε εμπνεύσει, να σε υποστηρίξει και να σε μάθει μυστικά για να διαχειριστείς καλύτερα την καθημερινότητά σου.

Με αυτόν τον κόσμο της Φύσης, αλλά και με τη φύση μέσα μας, θα συναντηθούμε για δύο μέρες στο όμορφο Ελπιδοχώρι στην Αργολίδα και θα αφήσουμε πίσω όσα μας «σκοτίζουν», κάνοντας μια παύση! Θα ξεκουραστούμε, θα χαλαρώσουμε, θα εκφραστούμε, θα παίξουμε, θα περπατήσουμε και θα βάλουμε για λίγο στην άκρη το γνωστό μας «λεξιλόγιο», αφήνοντας τη φύση να …μιλήσει γύρω μας και μέσα μας.

Η παρέα μας θα συναντηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 10:00 και θα μείνει μαζί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 25 Νοεμβρίου. Θα περάσουμε δύο μέρες με ήπια άσκηση για να κινήσουμε την ενέργεια μέσα μας, απλές ασκήσεις αναπνοής για να ηρεμήσουμε το νου μας, δημιουργικές δραστηριότητες στη φύση, βιωματικά παιχνίδια και μοίρασμα σε κύκλο.

Η μέρα μας θα κυλάει κάπως έτσι:

Σάββατο:

Άφιξη και τακτοποίηση μέχρι τις 10:00

10:15 Κύκλος γνωριμίας μέσα από παιχνίδια και ήπια άσκηση για να ξεμουδιάσουμε από το ταξίδι

11:30 Τσάι - ελεύθερη ώρα να γνωρίσουμε το Ελπιδοχώρι

12:30 «Η τέχνη της σύνδεσης με τη Φύση-GOAL: Go Out and Learn from Nature”. Αν προσεκτικά παρατηρήσουμε το κόσμο των φυτών και των ζώων, η σοφία της Φύσης μας προσφέρει μυστικά και εργαλεία για τη προσωπική μας ανάπτυξη.  Μας χαρίζει άπειρα παραδείγματα για το πως να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις μεγάλων ή μικρών αλλαγών και κρίσεων. Για δύο ώρες θα ταξιδέψουμε σε παραδείγματα και συμβολισμούς που απλόχερα δίνονται κάθε μέρα γύρω μας. Αρκεί να τα παρατηρήσουμε!

14:30 Μεσημεριανό – ελεύθερη ώρα

17:00 «Τα 4 στοιχεία της Φύσης… στη φύση μου». Μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα εξερευνήσουμε με επίγνωση τα 4 στοιχεία της φύσης και θα τα ανακαλύψουμε στο σώμα μας και στη δική μας φύση. Νερό, Φωτιά, Αέρας, Γη! Θα γνωρίσουμε και θα αναγνωρίσουμε τη δύναμή τους, που απλόχερα μας προσφέρεται και μας υποστηρίζει κάθε μέρα. Ροή, ενέργεια, έμπνευση, δύναμη, ζωή!

20:00 Βραδινό

21:00 Κύκλος μοιράσματος και κλείσιμο της μέρας με χαλάρωση 

Κυριακή

8:30  Ήπια πρωινή άσκηση για να γεμίσουμε ενέργεια

9:00  Πρωινό

10:15 «Με τα λόγια της …Φύσης». Κολυμπάς στο νερό της θάλασσας, μυρίζεις τα λουλούδια, περπατάς στα δάση και στα βουνά…Σίγουρα με κάποιο τρόπο επικοινωνείς με τον κόσμο της φύσης, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο. Αναρωτήθηκες ποτέ ποιά γλώσσα μιλάει ο κόσμος αυτός; Πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις πέντε αισθήσεις σου για να συναντηθείς και να συνδεθείς μαζί του; Άραγε γίνεται να επικοινωνήσεις και να πείτε μαζί μια ιστορία και πως;

12:00 Διάλλειμα για τσάι με έμπνευση και δημιουργικότητα 

14:30 Κύκλος για το κλείσιμο του ΣΚ

15:30 Μεσημεριανό

Αναχώρηση μέχρι τις 17:00

44

Το φαγητό μας θα είναι σπιτικό και χορτοφαγικό, μαγειρεμένο με αγάπη από τους ανθρώπους στο Ελπιδοχώρι. Αν έχεις κάποια αλλεργία ή δυσανεξία, ενημέρωσέ μας και θα το φροντίσουμε.

Το βράδυ θα κοιμηθούμε στον πάνω όροφο του καταφυγίου σε κουκέτες.  Θα χρειαστεί να φέρεις μαζί σου μια μαξιλαροθήκη και το sleeping bag σου ή σεντόνια και κουβέρτα. Θα χρειαστείς επίσης πετσέτα, σαγιονάρες για το μπάνιο, και τα προσωπικά σου είδη υγιεινής. Φέρε  άνετα ρούχα και παπούτσια που δε σε πειράζει να λερωθούν για τις ώρες που θα περάσουμε έξω στη φύση και ανάλογα με τον καιρό αδιάβροχο και δεύτερα παπούτσια. Όπως λέει και μία παροιμία: «Δεν υπάρχει ακατάλληλος καιρός , αλλά ακατάλληλα ρούχα!»

 

Το κόστος συμμετοχής για το διήμερο είναι 120 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και αν κάνετε κράτηση για δύο άτομα διαμορφώνεται σε 200 ευρώ και για τους δύο.

Περιλαμβάνει:

 
  • 1 διανυκτέρευση στο καταφύγιο 
  • 1 πρωινό
  • 3 χορτοφαγικά γεύματα
  • όλες τις παραπάνω δραστηριότητες

Οι θέσεις είναι περιορισμένες  γι΄αυτό φρόντισε να κλείσεις άμεσα τη θέση σου στέλνοντας τη δήλωση της συμμετοχής σου ώστε να σου στείλουμε αριθμό λογ/σμού για την κατάθεση προκαταβολής 50€ για τη δέσμευση της θέσης. 

Για εκείνους που επιθυμούν μια πιο ιδιωτική διαμονή υπάρχει σπίτι στο κοντινό χωριό (σε 3 χλμ απόσταση) με τρία υπνοδωμάτια που μπορεί να διατεθεί με μία επί πλέον χρέωση 15€ το άτομο.

Τιμή για ανέργους και φοιτητές -10%

Πληροφορίες για το πως θα έρθεις στο Ελπιδοχώρι μπορείς να βρεις εδώ.  Βρίσκεται μόλις 130 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 15 χιλιόμετρα από τις Μυκήνες και 25 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Αν έρθεις με το αυτοκίνητό σου και θέλεις παρέα στο ταξίδι, πες το μας και ίσως και παρέα να έχεις και να μοιραστείς τα έξοδα βενζίνης και διοδίων. Υπολόγισε περίπου 90’ ταξιδιού.  

Το Σαββατοκύριακο θα συντονίσει η Ιωάννα. Με αρχικές Πανεπιστημιακές σπουδές στις Επιστήμες του Περιβάλλοντος, συνέχισε την εκπαίδευσή της στα παιδαγωγικά, στη συμβουλευτική και το counseling. Συνδυάζοντας γνώσεις και δεξιότητες, προσφέρει εργαστήρια και σεμινάρια για την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων και της δημιουργικής έκφρασης. Η εκπαίδευσή της στο Yoga, το διαλογισμό και την ενσυνειδητότητα (mindfulness), τη βοηθά να εμπλουτίζει τα σεμινάριά με τεχνικές και ασκήσεις, που ισορροπούν το σώμα με το πνεύμα. 

 

goalΜε σύνθημα το «GOAL: Go  Observe and Learn from Nature» υλοποιεί τις  θεματικές της  κάτω από το πρίσμα της σύνδεσής μας με τη Φύση ως πηγή ενέργειας, εκπαίδευσης και έμπνευσης.  

 

 

 

Φόρμα συμμετοχής

 

  
 

 

 

 

 

Το μονοπάτι

 

monopati1

 

Photo Gallery

 

Video Gallery

 

video gallery

 

 

 

allazo