fbpx

Από την σύλληψή του το όραμα είχε να στοχεύσει στο θέμα αυτό σαν πρωταρχικής και ουσιαστικής σημασίας.

Γονείς - Παιδιά

Διά Βίου Μάθηση

Η άποψή μας είναι πως σταματά να μαθαίνει κάποιος που σταματά να αγαπά τη ζωή.

Δια Βίου Μάθηση

Ο συνδυασμός του τετράπτυχου «Παράδοση, Πολιτισμός, Περιβάλλον και Προσωπική Ανάπτυξη» όταν εφαρμοστούν οδηγούν στην Αυτονομία.

Αειφορία - Βιωσημότητα

Ενώ βρισκόμαστε μόλις 130 χλμ από την Αθήνα και 12 χλμ από τον κοντινότερο αστικό ιστό που είναι η πόλη του Άργους, με την πρώτη ματιά νομίζει κανείς πως είναι σε παρθένα φύση.

Φιλοξενία

 

 

        Ελπιδο-Σαββατοκύρικο του Αγίου Πνεύματος

  26- 28 Μαΐου 2018

s k agioy

Επαφή με τα 4 Π

Περιβάλλον, Παράδοση, Προσωπική Ανάπτυξη  Πολιτισμός

Γονείς και παιδιά ηλικίας από έξη έως δώδεκα ετών, έρχονται σε επαφή με την  Αυτογνωσία, την Τέχνη, την Φύση και την Δημιουργικότητα.

Η αυτογνωσία και η διασκέδαση, παράλληλα με δημιουργική απασχόληση στη φύση. Η συμβουλευτική για γονείς και τα εργαλεία της εικαστικής θεραπευτικής, θα αποτελέσουν μια εμπειρία  που μπορεί να βελτιώσει τη συνεργασία γονέων και παιδιών, να χαλαρώσει τις εντάσεις της καθημερινότητας, να ενθαρρύνει την αγάπη για τη φύση, να βοηθήσει την υπέρβαση εμποδίων, να φέρει στην επιφάνεια τη γνώση, τη χαρά, τη διασκέδαση, την απλότητα, την ισορροπία και την συνεργασία. Η εμπειρία διαρκεί ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν εφόδια που θα βελτιώσουν και θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.

Έχει παρατηρηθεί ότι όταν οι γονείς εμπλέκονται σε έργα με τα παιδιά τους ως μαθητευόμενοι και οι δύο, το αποτέλεσμα στη σχέση είναι καταλυτικό. 6 γονείς με τα παιδιά τους (6-12 χρονών) θα συνταξιδέψουν σ’ αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία παίζοντας παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους αναγνωρίζοντας ουσιαστικά κομμάτια του εαυτού τους και θα διασκεδάσουν δημιουργώντας έργα στη φύση (φτιάχνοντας φυτώριο, συνθέτοντας μια σπείρα από βότανα, ζωγραφίζοντας τους τοίχους, υφαίνοντας στον αργαλειό κλπ.) ή παίζοντας ομαδικά παιχνίδια.

 

symboyleytiki gia gonisΣυμβουλευτική για γονείς.

Η Ερατώ Χατζημιχαλάκη, Οικογενειακή Σύμβουλο εμπνευστής και ιδρύτρια του εγχειρήματος «Ελπιδοχώρι»  και συγγραφέας του βιβλίου «Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά» θα απασχολήσει του γονείς όσο τα παιδιά επιδίδονται στην αυτογνωσία μέσω τέχνης προσφέροντας σύντομα εργαστήρια που αφορούν τη σχέση γονέα – παιδιού. Στόχος των εργαστηρίων αυτών είναι η εδραίωση μιας καλύτερης σχέσης, μιας καλύτερης ατμόσφαιρας μέσα στην οικογένεια μαζί με την αύξηση του κοινωνικού ενδιαφέροντος γονέων και παιδιών.

 

 

1Αυτογνωσιακά παιχνίδια για γονείς και παιδιά.

Με εισηγήτρια την Πάολα Παρτσαλάκη, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, τα παιδιά και οι γονείς θα απασχοληθούν με παιχνίδια αναζήτησης, συναισθηματικής ενδυνάμωσης και προσωπικής ανάπτυξης. Με γλώσσα την τέχνη και εργαλείο τη δημιουργικότητα, κεντρίζουμε τη φαντασία και εκφράζουμε τις απόψεις και τα συναισθήματα, αναζητούμε την προσωπική αλήθεια και διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις γύρω μας με τρόπο συμβολικό και διασκεδαστικό.

 

 

Αξία συμμετοχής με διανυκτέρευση στη σκηνή:

Δύο άτομα: 160 €

Τρία άτομα: 190€

Τέσσερα άτομα: 220€

Αξία συμμετοχής με διανυκτέρευση στο καταφυγίο:

Δύο άτομα: 190 €

Τρία άτομα: 220 €

Τέσσερα άτομα: 250€

Αξία συμμετοχής με διανυκτέρευση σε κοντινή κατοικία:

Δύο άτομα σε σπίτι : 220€

Τρία άτομα σε σπίτι: 250€

Τέσσερα άτομα: 280€

 

Η τιμή περιλαμβάνει διαμονή σε σκηνή (συνολική χωρητικότητα 8 άτομα)  ή στο καταφύγιο του χώρου (συνολική χωρητικότητα 12 άτομα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ) ή σε κοντινή κατοικία (συνολική χωρητικότητα 10 άτομα), πλήρη διατροφή (7 χορτοφαγικά, σπιτικά γεύματα), καθώς και συμμετοχή σε εργαστήρια με δύο ειδικούς ψυχικής υγείας. Στο τέλος του τριημέρου οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κατ’ ιδίαν με τους ειδικούς και θα λάβουν εξατομικευμένη ενημέρωση και καθοδήγηση για τους τρόπους και τους τομείς βελτίωσης της σχέση τους με το/τα παιδί/α τους. 

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Η συμμετοχή οριστικοποιείται με την κατάθεση του 50%[i] της συμμετοχής σε Τραπεζικό Λογ/σμό.

[i] Εάν για οποιονδήποτε λόγο που οφείλεται στους διοργανωτές ακυρωθεί η δράση, η προκαταβολή επιστρέφεται ολόκληρη. Εάν η ακύρωση γίνει από την πλευρά του συμμετέχοντα σε χρόνο μεγαλύτερο από μία εβδομάδα από την ημερομηνία της δράσης η προκαταβολή επιστρέφεται κατά το ήμισυ. Σε περίπτωση που η ακύρωση γίνει σε χρόνο λιγότερο από μία εβδομάδα η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

 

  button programa sk   button biografika

 

Πρόσβαση - Διαμονή

Η μετάβαση από και προς το Ελπιδοχώρι γίνεται με ΙΧ, κατόπιν σχετικής συνεννόησης ώστε να υπάρξει χαμηλότερο κόστος στα μεταφορικά.

 

Τι να φέρω μαζί μου

Σημειωματάριο, φωτογραφική μηχανή, φακό, παπούτσια κλειστά, σαγιονάρες, ρούχα κατάλληλα για διακοπές στην απόλυτη φύση, απαραίτητα φάρμακα, ιδιαιτερότητες φαγητού, κάποιας μορφής αδιάβροχο, ότι χρειάζομαι για τον ύπνο (σεντόνια, κουβέρτες, ή sleeping bag), προσωπικά αντικείμενα καθαριότητας,

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 694 59 58 181

 

 
forma eggrafis
 


  
 

 

 

Το μονοπάτι

 

monopati1

 

Photo Gallery

 

Video Gallery

 

video gallery

 

 

 

allazo