• image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

GreekEnglish

headerΤα «καλά νέα» συχνά χάνονται μέσα στον όγκο των κακών.  Μια μεγάλη αλήθεια που στις μέρες μας είναι μια πραγματικότητα.  Υπάρχουν όμως και είναι παρήγορα, ελπιδοφόρα και αφυπνιστικά.  Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι αποκλειστικός δωρητής μιας εξαιρετικής δράσης που εκπονείται μέσα από τον δήμο Αθηναίων και με την ονομασία «Ανοιχτά Σχολεία» σπεύδει να προσφέρει απλόχερα γνώση, χαρά, δημιουργικότητα, δράση στις γειτονιές της Αθήνας.

Περισσότερα...

Πάσχα  2017 στο Ελπιδοχώρι

 

Μπήκαμε στην άνοιξη και η γιορτή της Ανάστασης δεν αργεί.  Εμείς στο Ελπιδοχώρι αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τη μεγάλη αυτή γιορτή μαζί με τις μαμάδες και τα παιδιά που το θέλησαν και  μάλιστα κάποιες από αυτές το προκάλεσαν.
Όλο και πιο πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να περιορίσουν ή ακόμη και να διακόψουν την κρεοφαγία για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.  Επειδή και η δική μας θέση είναι αυτή με χαρά θα γιορτάσουμε την μεγάλη γιορτή της Ανάστασης χωρίς σούβλες και αρνιά, χωρίς κοκορέτσια και σπληνάντερα. 
Θα βάψουμε όλοι μαζί τα αβγουλάκια από τις κότες μας, θα τα ζωγραφίσουμε  με διάφορους φυσικούς και όχι τοξικούς τρόπους.  Θα ζυμώσουμε τα παραδοσιακά τσουρέκια μας με το αλεύρι που θα πάρουμε από τον Μύλο και η μαγειρίτσα μας θα είναι νοστιμότατη αλλά χορτοφαγική.  Ανήμερα την Κυριακή, το γεύμα μας θα είναι μια ποικιλία από χορτοφαγικές νοστιμιές που όποιος τις δοκιμάζει του μένουν αξέχαστες.  Θα βρούμε σίγουρα την ευκαιρία να πούμε πολλές όμορφες ιστορίες από την παράδοση της ελληνικής υπαίθρου για τις μέρες αυτές και  θα παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια. Θα περπατήσουμε στο δάσος και θα περιποιηθούμε τα νεοφυτεμένα βοτανάκια στον καινούργιο μας Βοτανόκηπο του Ιπποκράτη. 
Έχουμε λίγες θέσεις για πολύ λίγους καλούς φίλους.                                 

 

 

Χαρά και τιμή για μας
 
ΕΘΜΕΠΟΔύο διδάσκοντες της Σχολής Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών του ΕΜΠ,  ο Νίκος Αναστασόπουλος Phd Ερευνητής, Λέκτορας, και η Νίνα Παπά Phd Εικαστικός- Επίκουρη Καθηγήτρια, διοργανώνουν εκπαιδευτική εκδρομή στο Ελπιδοχώρι για το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου 2017.
Ο Νίκος Αναστασόπουλος στο  πλαίσιο του Μεταπτυχιακού μαθήματος “Σύγχρονες θεωρίες και εφαρμογές στον σχεδιασμό: οικολογία, βιωσιμότητα, συμμετοχή”.  Στόχος της εκδρομής η ευκαιρία να αναστοχαστεί η ομάδα θεωρίες και έννοιες που συζητήθηκαν, και να πραγματοποιηθεί βιωματικό μάθημα σε ένα χώρο όπου τα θέματα συζήτησης μπορούν να κατανοηθούν και να τεθούν σε εφαρμογή.

Περισσότερα...

 

Ευθύνη και Τιμή για μας


Από τις 11 έως 19.2.17 το Ελπιδοχώρι  φιλοξενεί 14 φοιτητές του Γαλλικού Πανεπιστημίου Edhec Business School.  Σκοπός της φιλοξενίας  είναι η προσφορά εθελοντικής εργασίας από τους φοιτητές στη φύτευση του εγχειρήματος «Η αναβίωση του βοτανόκηπου  του Ιπποκράτη».  Τα φυτά του βοτανόκηπου θα φθάσουν στα χέρια μας με ευγενική χορηγία από τα Φυτώρια Αντεμισσάρη.

 

 

Το «Ελπιδοχώρι» ταξιδεύει δημιουργώντας κι άλλα «Ελπιδοχώρια».

Στόχος κάθε οικογένεια κι ένα «Ελπιδοχώρι».

Γνωρίζοντας την ανάγκη της Ελληνικής επαρχίας και έχοντας ήδη πρόσκληση από φορείς διαφόρων νησιών (Λέρο, Πάτμο, Κω, Πάρο και Μύκονο) η Ερατώ Χατζημιχαλάκη με την ιδιότητα της Οικογενειακής Συμβούλου αλλά και ως εμπνευστής και ιδρυτής ενός εγχειρήματος όπως το Ελπιδοχώρι  ξεκινά ένα οδοιπορικό. Ο ουσιαστικός στόχος αυτού του οδοιπορικού είναι να αφυπνιστούν οι γονείς ώστε να οδηγηθούν στην αποδοχή της ιδιαιτερότητας του παιδιού τους όπως επίσης και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους ως μέντορες και προπονητές της νέας γενιάς. Να ενημερωθούν επίσης για τις νέες τάσεις σε θέματα σχέσεων μέσα στην οικογένεια καθώς και στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο. 

Περισσότερα...

     Ελπιδο-Κατασκήνωση 2016 - Απολογισμός

     Όσο ο απόηχος είναι ζωντανός σπεύδω για ένα σύντομο απολογισμό.

 

Λένε πως από τα υλικά των ονείρων πλάθεται η πραγματικότητα και έτσι είναι.  Επιβεβαιώνεται καθημερινά.  Το Ελπδοχώρι ξεκίνησε με γνώμονα τη βοήθεια στο παιδί και καθώς προχωρά αυτή η ιστορία το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Το Ελπιδοχώρι γίνεται ένας πυρήνας που  προσπαθεί να βοηθήσει  ότι βρίσκεται γύρω απ’ το παιδί.  Τι είναι γύρω του; Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, το περιβάλλον, η τροφή, οι σχέσεις όλων αυτών, η καλλιέργεια του ψυχισμού, της νόησης και ακόμη η ανακάλυψη των εμποδίων για την βελτίωση των παραπάνω και όλων όσων μας οδήγησαν στο εδώ και στο τώρα.  Ναι όλα τούτα έχουν σχέση με το παιδί που αγνό και άσπιλο έρχεται στη ζωή και εμπλέκεται μέσα στο χάος που εμείς που έχουμε προηγηθεί έχουμε δημιουργήσει.

Περισσότερα...

   
   

 

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία σας ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies