• image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

GreekEnglish

  Πού

Οι συνθήκες διαμονής είναι πολύ ιδιαίτερες και μοναδικές. Ο φιλόξενος, φτιαγμένος από αχυρόμπαλες και ξύλο χώρος μας, που μοιάζει να ανασαίνει μαζί με τους θαμώνες του, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  ως καταφύγιο και προσφέρεται για συλλογική διαβίωση. Έχει φτιαχτεί με έμπνευση, αγάπη και εθελοντική εργασία, για να καλύψει τις ανάγκες του σκοπού του Ελπιδοχωρίου. Δεν είναι ξενώνας και δεν ενοικιάζεται σε μεμονωμένους επισκέπτες. Μπορεί να φιλοξενήσει μια ομάδα 10 -20  ατόμων, που θέλουν να βρεθούν στη φύση, να εργαστούν και να ζήσουν συλλογικά. Για τον ύπνο διατίθεται το πατάρι του διώροφου ενιαίου χώρου, όπου υπάρχουν κουκέτες με στρώματα και μαξιλάρια. Χρειάζεται να φέρετε τον δικό σας υπνόσακο ή σεντόνια, κουβέρτες και μαξιλαροθήκες. Επιπλέον άτομα μπορούν να κοιμηθούν σε σκηνές στο κτήμα, αν ο καιρός το επιτρέπει και η παρέα το επιθυμεί.

 

  Διατροφή

Έχοντας επιλέξει την χορτοφαγική διατροφή από πεποίθηση, οι προτάσεις μας για τα γεύματα που προετοιμάζονται από εμάς είναι πολύ νόστιμες και ιδιαίτερες.  Πολλά από τα υλικά μας είναι παραγωγής μας (όταν η σοδειά είναι καλή) αλλιώς τα προμηθευόμαστε από τοπικούς μικρούς παραγωγούς. Το ψωμί μας είναι ζυμωτό και ψημένο στον ξυλόφουρνο, τα αυγά από τις κότες μας και τυριά και κρασιά είναι επίσης τοπικά.  Το σερβίρισμα γίνεται σε μορφή μπουφέ με σχεδόν απεριόριστες ποσότητες.  Δεν λείπουν από το τραπέζι μας ποτέ οι πλούσιες σαλάτες καθώς και τα φρούτα εποχής.  Τα τσάγια από τα βότανά μας είναι πάντα διαθέσιμα  και συχνά τα γλυκά μας είναι απολύτως παραδοσιακά και όσο γίνεται υγιεινά. Προσφέρουμε πλούσιο πρωινό, γεύμα και δείπνο και όταν έχουμε παιδιά προσθέτουμε και δεκατιανό και απογευματινό.   

              

                                                                     Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη galley 

Είπαν για εμάς:

  “Το Ελπιδοχώρι είναι ιδανικό για σεμινάρια και εργαστήρια. Έχοντας μείνει σε διάφορα ξενοδοχεία καθώς και αγροκτήματα στην Ελλάδα και αλλού, δεν ήμουν σίγουρη για το τι θα αντιμετώπιζα ακριβώς στο Ελπιδοχώρι. Η εμπειρία μου εκεί περιγράφεται με λέξεις όπως ειρήνη, γαλήνη, ομορφιά, φύση, κάλλος και αίσθηση της Γης βιώνοντας έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής. Δεν προλάβαμε το φύτεμα των χειμερινών λαχανικών και ήμαστε πολύ νωρίς για το μάζεμα των ελιών, κάτι που ελπίζουμε να κάνουμε την επόμενη φορά ανάμεσα στα τόσα ενδιαφέροντα που διοργανώνονται σε αυτό το όμορφο μέρος”. Marie Sodrlund, USA

  Ελπιδοχώρι θέλω να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για την ανεπανάληπτη εμπειρία εδώ. Βρήκα ανθρώπους με ανοιχτές καρδιές και αγκαλιές. Διαπίστωσα ότι ανήκω στην Ελλάδα και αυτό το οφείλω σε σας.  Δανιήλ (ετών 24 Έλληνας γεννημένος στην Αμερική που κάνει τα πρώτα του βήματα στην προσπάθεια εγκατάστασης πίσω στις ρίζες του)

   Αυτό το μέρος είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.  Η ψυχή μου ξεκουράστηκε από τη στιγμή που έφθασα. Ο τόπος μου έδωσε εσωτερική ειρήνη και θεραπεία. Jen (from Scotland)

  Η παραμονή μου στο Ελπιδοχώρι είναι πραγματικά Ελπιδοφόρος για μένα. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την εμπειρία της κοινοτικής ζωής που ζήσαμε, για όλα τα μαθήματα και τη γνώση που απέκτησα εδώ. Η μαγεία του μέρους σε συνδιασμό με τους υπέροχους ανθρώπους και το καθαρό όραμά τους, μου επέτρεψαν να δυναμώσω, να βρω καινούργιο δρόμο για ειρήνη μέσα μου και να πιστέψω στον εαυτό μου ώστε να ακολουθώ με πάθος τα όνειρά μου.  Κωνσταντίνα (συμμετέχων στο Permaculture Design Course Ιούνιος 2014)

 

 

   
   

 

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία σας ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies