• image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

GreekEnglish

   Ο Βοτανόκηπος του Ιπποκράτη

Από τη σύλληψή του το όραμα είχε άμεση σχέση με τα βότανα και το εύ ζειν που προκύπτει με τη σωστή χρήση τους. Μεγάλο το εγχείρημα και τμηματική η υλοποίησή του. Ήρθε η ώρα λοιπόν μιας και οι κατάλληλοι συνεργάτες προσέγγισαν να προχωρήσουμε την ιδέα ένα βήμα παραπέρα.

Μιας και το Ελπιδοχώρι μας βρίσκεται πάνω στους Δρόμους του Κρασιού, σ' αυτό το υπέροχο μονοπάτι της θεραπείας και της απόλαυσης, σκεφτήκαμε να αναδημιουργήσουμε και τον "Δρόμο του Ιπποκράτη". Έναν δυναμικό πολυχώρο - βοτανόκηπο με τα θεραπευτικά φυτά του Ιπποκράτη, ενεργά ενωμένα με τη βιοποικιλότητα της περιοχής και της ιστορίας της. Θέλουμε να τολμήσουμε να ονειρευτούμε και να αναδημιουργήσουμε ένα αρχαιοελληνικό Θεραπευτικό Άλσος.

Με ομάδα συνεργατών ετοιμάζουμε πυρετωδώς το χώρο, όπου το αμπέλι θα απελευθερωθεί με την προστατευτική υπερ-δύναμη της ελιάς και της αγριελιάς. Το θυμάρι και η θύμβρη θα δυναμώσουν το αμπέλι και την ελιά. Το ρείκι κι ο επικονιασμός απ' το μελίσσι θα αναπτύξουν τη θύμβρη, τη ρίγανη και το θυμάρι και με τη σειρά τους θα δυναμώσουν οι ίριδες, τα δεντρολίβανα, τα τριαντάφυλλα. Η μουριά θα βοηθήσει και θα βοηθηθεί. Θα αναπτύξει και θ' αναπτυχθεί. Θα ανασάνει και θα εμπλουτίσει κάθε φυτού ανάσα. Και στον άνθρωπο θα δώσει μια από τις ευγενέστερες υπέρ-τροφές. Τα μούρα.

 

 

Ήδη τα παιδιά από το πρώτο Ελπιδο-Σαββατοκύριακο έφτιαξαν φυτώριο από 30 εξαιρετικής ποικιλίας μουριές. Όταν ο καιρός θα το επιτρέψει θα φυτευτούν στο έδαφος. Μια σειρά από βότανα έχουν παραγγελθεί και σύντομα θα φυτευτούν όπως τους αξίζει και τους αναλογεί. Βοηθώντας το ένα το άλλο και όλα μαζί το σύνολο. Σε συνδυασμό με αυτά το λάδι, το κρασί και το μέλι θα μας δώσουν τα καλύτερα καλλυντικά μιας αγέραστης νιότης. Γιατί στους Δρόμους που υπάρχουν και στο Δρόμο που θ' ανοίξουμε, όλα συνεργάζονται αποκαλύπτοντας αιώνια μυστήρια και θεραπείες στηριγμένες σε χρόνους και χώρους μελέτης και έρευνας, ανακαλύπτοντας σε κάθε βήμα το Θεό και τον αρχαίο ερευνητή ανάμεσά μας.

     Είστε προσκεκλημένοι να παρατηρήσετε, να μυρίσετε, να αφουγκραστείτε αυτό που η φύση ξέρει καλύτερα από εμάς.

                

Το Ελπιδοχώρι αλλάζει σελίδα. Γίνεται αυτό που ήταν πάντα να γίνει. Ένας θεραπευτικός πολυχώρος όπου κατά προτεραιότητα η ελληνική οικογένεια έχει να δει και να συνειδητοποιήσει όλα εκείνα που δεν καταφέρνει με τους συμβατικούς τρόπους της εκπαίδευσης και των δραστηριοτήτων στην πόλη, και ο καθένας χωριστά να εμπνευστεί και να προχωρήσει την άποψή του για τα βότανα, το μέλι και το κρασί από μια απλή υγιεινή και θρεπτική απόλαυση σε μια ουσιαστική και βαθύτατα περιεκτική θεραπευτική πραγματικότητα.

Αυτό το μέρος των βοτάνων που ως τώρα έλειπε, συνεργαζόμενο με το υπόλοιπο της φυσικής δόμησης και της φυσικής καλλιέργειας, έρχεται να δώσει την ευκαιρία στον επισκέπτη να κατανοήσει και να συνειδητοποιήσει πως τα απλά πράγματα κάνουν τη ζωή πιο όμορφη, πιο λειτουργική και απείρως αρμονικότερη με την αλήθεια που κρύβεται μέσα μας. Το νοιώθεις μόλις πατήσεις το πόδι σου στο χώμα. Το αισθάνεσαι μόλις περπατήσεις και σε πάρει η μυρωδάτη αύρα. Το βιώνεις καθώς κοιτάς τη φυσική ανεπιτήδευτη ομορφιά της φύσης. Το παζλ απέκτησε άλλο ένα στρατηγικό κομμάτι. Για να δούμε ….

   
   

 

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία σας ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies