• image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

GreekEnglish
23Οκτ2015

Ελπιδοσαββατοκύριακο 23-25 Οκτωβρίου 2015

Τέχνη, Δημιουργικότητα, Αυτογνωσία και Χαρά στη φύση

μόνο για 6 μαμάδες με τα παιδιά τους

Περιγραφή - Εισηγήτριες

Ένα Σαββατοκύριακο αυτογνωσίας και διασκέδασης παράλληλα με δημιουργική απασχόληση στη φύση. Μια εμπειρία που μπορεί να βελτιώσει τη συνεργασία μητέρας παιδιού, να χαλαρώσει τις εντάσεις που μπορεί η καθημερινότητα να φέρνει, να εμβολιάσει την αγάπη για τη φύση και τη μητέρα γη, να βοηθήσει στην υπέρβαση εμποδίων, να φέρει στην επιφάνεια, τη γνώση, τη χαρά, τη διασκέδαση, την απλότητα, την ισορροπία, την αρμονία.

Έχει παρατηρηθεί ότι όταν οι γονείς εμπλέκονται σε έργα με τα παιδιά τους ως μαθητευόμενοι και οι δύο, το αποτέλεσμα στη σχέση είναι καταλυτικό. 6 μητέρες με τα παιδιά τους ( 6-12 χρονών) θα συνταξιδέψουν σ’ αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία παίζοντας παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους αναγνωρίζοντας ουσιαστικά κομμάτια του εαυτούς τους και θα διασκεδάσουν δημιουργώντας έργα στη φύση (φτιάχνοντας φυτώριο, συνθέτοντας μια σπείρα από βότανα, ζωγραφίζοντας τους τοίχους, υφαίνοντας στον αργαλειό κλπ.)


Αυτογνωσιακό παιχνίδι για τις μαμάδες.

Με εισηγήτρια την Οικογενειακή Σύμβουλο Ερατώ Χατζημιχαλάκη και με εργαλείο το διεθνώς γνωστό επιτραπέζιο αυτογνωσιακό παιχνίδι Transformation Game οι συμμετέχοντες ζουν μια αξέχαστη εμπειρία όπου το γήινο και το άυλο συνεργαζόμενα αποδίδουν όλη αυτή τη γνώση που κρατούμε κρυμμένη στο υποσυνείδητό μας αντιστεκόμενοι στις αλήθειες που θέλουν να εδραιωθούν μέσα μας και γύρω μας. Συχνά η διαδικασία της ανάσυρσης είναι επώδυνη και κοπιαστική, με τον τρόπο αυτό γίνεται διασκεδαστική και μαγική. Οι εμπειρίες είναι δύσκολο να περιγραφούν ίσως οι μαρτυρίες παικτών να δώσουν ένα στίγμα αντίληψης. Περισσότερα εδώ

Αυτογνωσιακά παιχνίδια για τα παιδιά

Με εισηγήτρια την Πάολα Παρτσαλάκη, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, τα παιδιά θα απασχοληθούν με παιχνίδια αναζήτησης, συναισθηματικής ενδυνάμωσης και προσωπικής ανάπτυξης. Με γλώσσα την τέχνη και εργαλείο τη δημιουργικότητα, κεντρίζουμε τη φαντασία και εκφράζουμε τις απόψεις και τα συναισθήματα, αναζητούμε την προσωπική αλήθεια και διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις γύρω μας με τρόπο συμβολικό και διασκεδαστικό.

 

Πρόσβαση - Διαμονή

Το Σαββατοκύριακο διεξάγεται στο Ελπιδοχώρι (www.elpidohori.gr) 130 χλμ από την Αθήνα. Η μετάβαση από και προς το Ελπιδοχώρι γίνεται με ΙΧ, κατόπιν σχετικής συνεννόησης ώστε να υπάρξει χαμηλότερο κόστος στα μεταφορικά.

Η διαμονή γίνεται στο καταφύγιο του χώρου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ημερομηνίες

Έχουv προγραμματιστεί συνολικά 7 αυτοτελή Σαββατοκύριακα μέχρι το Απρίλιο. Επειδή οι θέσεις είναι απολύτως συγκεκριμένες τηρείται σειρά προτεραιότητας

23-25 Οκτωβρίου

20-22 Νοεμβρίου

18-20 Δεκεμβρίου

29-31 Ιανουαρίου

26-28 Φεβρουαρίου

11-13 Μαρτίου (Καθαρά Δευτέρα) Θα υπάρχει η δυνατότητα να παραμείνει όποιος θέλει και για την Δευτέρα με μικρή έξτρα χρέωση.

15-17 Απριλίου

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει την διαμονή, την πλήρη διατροφή και τη συμμετοχή σε όλα τα δρώμενα.

Μητέρα και παιδί 180 ευρώ

Μητέρα και δύο παιδιά 210 ευρώ.

Ενήλικας χωρίς παιδί 120 ευρώ (θα προηγηθούν οι συνοδεύοντες παιδί).


Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η συμμετοχή οριστικοποιείται με την κατάθεση του 50%[i] της συμμετοχής σε Τραπεζικό Λογ/σμό.[i] Εάν για οποιονδήποτε λόγο που οφείλεται στους διοργανωτές ακυρωθεί η δράση, η προκαταβολή επιστρέφεται ολόκληρη. Εάν η ακύρωση γίνει από την πλευρά του συμμετέχοντα σε χρόνο μεγαλύτερο από μία εβδομάδα από την ημερομηνία της δράσης η προκαταβολή επιστρέφεται κατά το ήμισυ. Σε περίπτωση που η ακύρωση γίνει σε χρόνο λιγότερο από μία εβδομάδα η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Πρόγραμμα

Παρασκευή

Άφιξη το αργότερο ως τις 18:00

Τσάι / Χυμός / γλυκό - Τακτοποίηση στο χώρο

19:00-20:30 Παιχνίδι γνωριμίας για όλους

20:30 Δείπνο

21:30 Αφήγηση παραμυθιού για τα παιδιά. Η Πάολα μαζεύει τα παιδιά στον κατάλληλο ανάλογα την εποχή χώρο και αφήνονται σε μια μαγευτική και δημιουργική αφήγηση.

Προετοιμασία για το παιχνίδι για τις μαμάδες. Η Ερατώ διευκολύνει ώστε να διερευνηθούν οι λόγοι που η κάθε μία θέλει να παίξει το παιχνίδι ώστε την επόμενη ημέρα να αρχίσουμε χωρίς καμία καθυστέρηση τη μαγική διαδικασία.

Ύπνος

Σάββατο

08:30 Λίγες ασκήσεις για το ξύπνημα του σώματος

09:00- 09:30 Πρωινό

10:00 -12:00 Οι ομάδες χωρισμένες ξεκινούν τα παιχνίδια τους.

12:00-12:30 Κολατσιό για τα παιδιά καφές για τις μαμάδες

12:30 -14:30 Συνέχεια παιχνιδιών σε χωριστές ομάδες

14:30 Μεσημεριανό γεύμα

15:30 -18:00 Κοινό δρώμενο μαμάδων και παιδιών στη φύση

18:00 -18:30 Τσάι καφές χυμός γλυκό

18:30 -20:30 Οι ομάδες συνεχίζουν χωριστά

20:30 Δείπνο

21:30 Αφήγηση παραμυθιού

Ύπνος

Κυριακή

8:30 Λίγες ασκήσεις για το ξύπνημα του σώματος

09:00-09:30 Πρωινό

10:00 -12:00 Οι ομάδες χωριστά συνεχίζουν τα παιχνίδια τους

12:00-12:30 Κολατσιό για τα παιδιά καφές για τις μαμάδες

12:30 -14:30 Συνέχεια παιχνιδιών σε χωριστές ομάδες

14:30 Μεσημεριανό γεύμα

15:30 Κλείσιμο εμπειρίας

Αναχώρηση

Τι να φέρω μαζί μου

Σημειωματάριο, φωτογραφική μηχανή, φακό, παπούτσια κλειστά, σαγιονάρες, ρούχα κατάλληλα για διακοπές στην απόλυτη φύση, απαραίτητα φάρμακα, ιδιαιτερότητες φαγητού, κάποιας μορφής αδιάβροχο, ότι χρειάζομαι για τον ύπνο (σεντόνια, κουβέρτες, ή sleeping bag), προσωπικά αντικείμενα καθαριότητας,


Ευρύτερη περιοχή

Μόλις 150 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας το Ελπιδοχώρι είναι ιδανικό για ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή, χάρη στην προνομιακή θέση του.

Σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα τοποθεσιών με ιστορική σημασία ή με φυσική ομορφιά όπως :

- Το πλήρως λειτουργικό αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με την εκπληκτική ακουστική του. Είναι χωρητικότητας 15.000 ατόμων και κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται παραστάσεις.

- Οι αρχαίες Μυκήνες. Υπάρχει ένα μονοπάτι στο Ελπιδοχώρι το οποίο μας οδηγεί κατευθείαν εκεί. Ίσως θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε να βάλουμε σήματα και ταμπέλες στην διαδρομή.

- Αρχαία Νεμέα. Το σημείο όπου συντελέστηκε ένας από τους άθλους του Ηρακλή.

- Οι πανέμορφες παραλιακές πόλεις του Άργους, του Ναυπλίου και της Κορίνθου.Όλες με βαριά ιστορία που χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας με υπέροχη φυσική ομορφιά και φανταστικές γαλάζιες ακτές.

   
   

 

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία σας ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies