• image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

GreekEnglish
11Νοε2017

Θέσε τα ΟΡΙΑ σου

Βιωματικές συναντήσεις για γονείς και παιδιά

Έναρξη Α ομάδας: 11 Νοεμβρίου 2017 - Αθήνα

Έναρξη Β ομάδας 13 Ιανουαρίου 2018 - Αθήνα 

Πέντε βιωματικές συναντήσεις (Σάββατα) στην Αθήνα και ένα Σαββατοκύριακο, στην φύση στο Ελπιδοχώρι στην Αργολίδα.

oria

Που ξεκινούν και που τελειώνουν τα όρια; Πώς μπορώ να μάθω να τα θέτω; Πώς γίνεται να τηρηθούν χωρίς απειλές και τιμωρίες; 

Καθημερινές προκλήσεις που αποτελούν τα κύρια ερωτήματα των γονιών προς τους ειδικούς.

 Συμμετέχοντας στην ομάδα αυτή, γονείς και παιδιά εκπαιδεύονται στο να διακρίνουν και να αντιλαμβάνονται αυτό που η στιγμή ορίζει, ώστε να αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί, να συνεργάζονται και να αποδέχονται ο ένας την αλήθεια του άλλου, με αποτέλεσμα τα όρια να τοποθετούνται σχεδόν από μόνα τους, εκεί που φθάνει η ελευθερία του παιδιού και αρχίζει η ελευθερία του γονιού και το αντίθετο.

 

Πρόκειται για 5 δίωρες συναντήσεις στην Αθήνα και ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στο Ελπιδοχώρι στην Αργολίδα.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να βάζουν όρια όπου και όταν χρειάζεται.

Στο τέλος του προγράμματος οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κατ ιδίαν με τις δύο ειδικούς και θα λάβουν εξατομικευμένη ενημέρωση και καθοδήγηση για τους τρόπους και τους τομείς βελτίωσης της σχέση τους με το παιδί τους.

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Α ΟΜΑΔΑΣ  

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Β ΟΜΑΔΑΣ

  ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ
  11 Νοεμβρίου  2017 10 Φεβρουαρίου 2018
   25 Νοεμβρίου  2017 10 Μαρτίου 2018
   09 Δεκεμβρίου 2017 24 Μαρτίου 2018
   13 Ιανουαρίου 2018 21 Απριλίου 2018
  10 Φεβρουαρίου 2018 12 Μαΐου 2018
  ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ
  16-18 Μαρτίου 2018 25-27 Μαίου 2018

 

 

symetoxi

 

Το πρόγραμμα αυτό θα λάβει χώρα σε δυο ομάδες.

1η ομάδα, Σάββατο 11.00 -13:00
2η ομάδα, Σάββατο 17.00 – 19.00
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 6 γονείς με τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών σε κάθε ομάδα.

 

P1070379

Πρόσβαση - Διαμονή

Οι συναντήσεις στην Αθήνα θα γίνονται  στο Εργαστήριο «Heart story», Αγίων Αναργύρων 23Α  Παλαιό Φάληρο,  πίσω από το μαιευτήριο Ρέα, 2η παράλληλος της Συγγρού.

Η μετάβαση από και προς το Ελπιδοχώρι γίνεται με ΙΧ, κατόπιν σχετικής συνεννόησης ώστε να υπάρξει χαμηλότερο κόστος στα μεταφορικά.

Η διαμονή γίνεται στο καταφύγιο του χώρου, (περισσότερες πληροφορίες εδώ.) ή με διανυκτέρευση σε αυτόνομη, κοντινή κατοικία

 

Πληροφορίες

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

 

Α Ομάδα  

Έναρξη: 11 Νοεμβρίου 2017 11:00 – 13:00

Επόμενες συναντήσεις:

25 Νοεμβρίου 2017

9 Δεκεμβρίου 2017

13 Ιανουαρίου 2018  

10 Φεβρουαρίου 2018

16-18 Μαρτίου 2018 στο Ελπιδοχώρι

 

B Ομάδα  

Έναρξη: 13 Ιανουαρίου 2018 5:00μμ – 7:00μμ

Επόμενες συναντήσεις:

10 Φεβρουαρίου 2018

10 Μαρτίου 2018

24 Μαρτίου 2018

21 Απριλίου 2018

25-27 Μαίου 2018 στο Ελπιδοχώρι


Συμμετοχή:

Γονιός με ένα παιδί: Σύνολο 500 €

Γονιός με δύο παιδιά: Σύνολο 600 €

2 Γονείς με ένα παιδί: Σύνολο 600€

2 Γονείς με 2 παιδιά: Σύνολο 650€

Η τιμή περιλαμβάνει όλες τις συναντήσεις στην Αθήνα (10 ώρες) καθώς και την διαμονή (2 βράδια), την πλήρη  διατροφή (7 γεύματα) και τα εργαστήρια (10 ώρες) στο Ελπιδοχώρι.

Τρόποι πληρωμής:

- Μετρητοίς με έκπτωση 20%

- Σε τρεις δόσεις


Πληροφορίες: 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητό: 6945 958181 


Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Η συμμετοχή οριστικοποιείται με την κατάθεση του 50%[i] της συμμετοχής σε Τραπεζικό Λογ/σμό.[i] Εάν για οποιονδήποτε λόγο που οφείλεται στους διοργανωτές ακυρωθεί η δράση, η προκαταβολή επιστρέφεται ολόκληρη. Εάν η ακύρωση γίνει από την πλευρά του συμμετέχοντα σε χρόνο μεγαλύτερο από μία εβδομάδα από την ημερομηνία της δράσης η προκαταβολή επιστρέφεται κατά το ήμισυ. Σε περίπτωση που η ακύρωση γίνει σε χρόνο λιγότερο από μία εβδομάδα η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

 

Βιογραφικά

Ερατώ Χατζημιχαλάκη

 

Οικογενειακή Σύμβουλος, ειδικευμένη στις σχέσεις γονιών-παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση της Ατομικής Ψυχολογίας που εισήγαγε ο Alfred Adler. Έχει μαθητεύσει κοντά σε διεθνούς φήμης Ψυχολόγους παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σχετικά με τις σχέσεις γονιών – παιδιών, εφήβων, τις σχέσεις ζευγαριού και γενικότερα την οικογένεια.

Θεωρώντας πως η Ψυχολογική μόνο διερεύνηση δεν είναι αρκετή και έχοντας την ανάγκη και την επιθυμία να δώσει απαντήσεις σε προσωπικά και συλλογικά ερωτήματα οδηγήθηκε στην διεύρυνση της προσέγγισής της με τρόπους που η παγκόσμια τάση διαμορφώνει οδηγούμενη στην Πνευματική Ψυχολογία. Συγγραφέας του βιβλίου «Καινούριοι Γονείς για Καινούρια παιδιά» που πραγματεύεται το θέμα της σχέσης γονιών. Εμπνευστής και δημιουργός του εγχειρήματος «Ελπιδοχώρι» που σαν κύριο στόχο του έχει τη φιλοξενία γονιών και παιδιών όπου η διασκέδαση συμπορεύεται με την εφαρμοσμένη γνώση για καλύτερες σχέσεις στην οικογένεια. Περισσότερα στή προσωπική της σελίδα allazo.gr


 

Πάολα Παρτσαλάκη

 

Ξεκίνησε σπουδάζοντας τέχνη και εργάστηκα σε αυτόν τον τομέα, έχοντας ως μέλημά της τη φροντίδα του χώρου διαβίωσης των ανθρώπων τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

Συνέχισε με παιδαγωγικές σπουδές κατόπιν την κέρδισε η εκπαίδευση των εφήβων με ειδικές ανάγκες και συνεχίζοντας την εκπαίδευσή της σε σχέση με την ειδική αγωγή είχε ως αποτέλεσμα τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία όπου πάντρεψε τις δύο μεγάλες αγάπες της, την τέχνη και την ψυχολογία ως εργαλείο έκφρασης, εκπαίδευσης και θεραπευτικής βοήθειας. Κατέληξε στην χρήση της τέχνης για τη διαχείριση συναισθημάτων, δύσκολων καταστάσεων ή απλά αυτοβελτίωσης με στόχο την ολοκλήρωση της συναισθηματικής νοημοσύνης.


 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

   

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής

 

   

 

 

Τι να φέρω μαζί μου

Σημειωματάριο, φωτογραφική μηχανή, φακό, παπούτσια κλειστά, σαγιονάρες, ρούχα κατάλληλα για διακοπές στην απόλυτη φύση, απαραίτητα φάρμακα, ιδιαιτερότητες φαγητού, κάποιας μορφής αδιάβροχο, ότι χρειάζομαι για τον ύπνο (σεντόνια, κουβέρτες, ή sleeping bag), προσωπικά αντικείμενα καθαριότητας,

 


Ευρύτερη περιοχή

 

Μόλις 150 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας το Ελπιδοχώρι είναι ιδανικό για ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή, χάρη στην προνομιακή θέση του.

Σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα τοποθεσιών με ιστορική σημασία ή με φυσική ομορφιά όπως :

- Το πλήρως λειτουργικό αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με την εκπληκτική ακουστική του. Είναι χωρητικότητας 15.000 ατόμων και κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται παραστάσεις.

- Οι αρχαίες Μυκήνες. Υπάρχει ένα μονοπάτι στο Ελπιδοχώρι το οποίο μας οδηγεί κατευθείαν εκεί. Ίσως θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε να βάλουμε σήματα και ταμπέλες στην διαδρομή.

- Αρχαία Νεμέα. Το σημείο όπου συντελέστηκε ένας από τους άθλους του Ηρακλή.

- Οι πανέμορφες παραλιακές πόλεις του Άργους, του Ναυπλίου και της Κορίνθου.Όλες με βαριά ιστορία που χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας με υπέροχη φυσική ομορφιά και φανταστικές γαλάζιες ακτές.

   
   

 

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία σας ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies