• image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

GreekEnglish

Ελπιδο-Σαββατοκύριακα στην Αργολίδα - Ελπιδοχώρι 

Επαφή με τα 4 Π 

Περιβάλλον, Παράδοση, Προσωπική Ανάπτυξη, Πολιτισμός

Έξι γονείς με τα παιδιά τους ηλικίας από επτά έως δώδεκα ετών, θα έρθουν σε επαφή με την  Αυτογνωσία, την Τέχνη, την Χαρά και την Δημιουργικότητα.

sk oktober

Περιγραφή - Εισηγήτριες

Η αυτογνωσία και η διασκέδαση, παράλληλα με δημιουργική απασχόληση στη φύση, την συμβουλευτική για γονείς και τα εργαλεία της εικαστικής θεραπευτικής, θα αποτελέσουν μια εμπειρία  που μπορεί να βελτιώσει τη συνεργασία γονέων και παιδιών, να χαλαρώσει τις εντάσεις της καθημερινότητας, να ενθαρρύνει την αγάπη για τη φύση, να βοηθήσει την υπέρβαση εμποδίων, να φέρει στην επιφάνεια τη γνώση, τη χαρά, τη διασκέδαση, την απλότητα, την ισορροπία και την αρμονία. 

Η εμπειρία διαρκεί ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν εφόδια που θα βελτιώσουν και θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.

Έναρξη: 27 - 29 Οκτωβρίου 2017

Επόμενες ημερομηνίες

17-19 Νοεμβρίου 2017

27-29 Απριλίου 2018

11-13 Μαΐου 2018 (παιδιά 4-6 ετών).

 

 

Συμβουλευτική για γονείς.

Η Ερατώ Χατζημιχαλάκη, Οικογενειακή Σύμβουλο εμπνευστής και ιδρύτρια του εγχειρήματος «Ελπιδοχώρι»  και συγγραφέας του βιβλίου «Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά» θα απασχολήσει του γονείς όσο τα παιδιά επιδίδονται στην αυτογνωσία μέσω τέχνης προσφέροντας σύντομα εργαστήρια που αφορούν τη σχέση γονέα – παιδιού. Στόχος των εργαστηρίων αυτών είναι η εδραίωση μιας καλύτερης σχέσης, μιας καλύτερης ατμόσφαιρας μέσα στην οικογένεια μαζί με την αύξηση του κοινωνικού ενδιαφέροντος γονέων και παιδιών. 

   

Αυτογνωσιακά παιχνίδια για γονείς και παιδιά

Με εισηγήτρια την Πάολα Παρτσαλάκη, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, τα παιδιά και οι γονείς θα απασχοληθούν με παιχνίδια αναζήτησης, συναισθηματικής ενδυνάμωσης και προσωπικής ανάπτυξης. Με γλώσσα την τέχνη και εργαλείο τη δημιουργικότητα, κεντρίζουμε τη φαντασία και εκφράζουμε τις απόψεις και τα συναισθήματα, αναζητούμε την προσωπική αλήθεια και διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις γύρω μας με τρόπο συμβολικό και διασκεδαστικό.

 

Πρόσβαση - Διαμονή

Η μετάβαση από και προς το Ελπιδοχώρι γίνεται με ΙΧ, κατόπιν σχετικής συνεννόησης ώστε να υπάρξει χαμηλότερο κόστος στα μεταφορικά.

Η διαμονή γίνεται στο καταφύγιο του χώρου, (περισσότερες πληροφορίες εδώ.) ή με διανυκτέρευση σε αυτόνομη, κοντινή κατοικία

 

   xorigos

 

Πρόγραμμα - Πληροφορίες

Δηλώστε συμμετοχή τώρα συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

   

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής

 

   

 


Πλήρες πρόγραμμα εδώ


Αξία συμμετοχής με διανυκτέρευση στον ενιαίο χώρο του καταφυγίου:
Γονέας με ένα παιδί: 190 €
Γονέας με δύο παιδιά: 220 €

Αξία συμμετοχής με διανυκτέρευση σε αυτόνομη, κοντινή κατοικία:
Γονέας με ένα παιδί: 250 €

Η τιμή περιλαμβάνει διαμονή, πλήρη διατροφή καθώς και συμμετοχή σε εργαστήρια με δύο ειδικούς ψυχικής υγείας. Στο τέλος του Σαββατοκύριακου οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κατ ιδίαν με τους ειδικούς και θα λάβουν εξατομικευμένη ενημέρωση και καθοδήγηση για τους τρόπους και τους τομείς βελτίωσης της σχέση τους με το παιδί τους.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Η συμμετοχή οριστικοποιείται με την κατάθεση του 50%[i] της συμμετοχής σε Τραπεζικό Λογ/σμό.[i] Εάν για οποιονδήποτε λόγο που οφείλεται στους διοργανωτές ακυρωθεί η δράση, η προκαταβολή επιστρέφεται ολόκληρη. Εάν η ακύρωση γίνει από την πλευρά του συμμετέχοντα σε χρόνο μεγαλύτερο από μία εβδομάδα από την ημερομηνία της δράσης η προκαταβολή επιστρέφεται κατά το ήμισυ. Σε περίπτωση που η ακύρωση γίνει σε χρόνο λιγότερο από μία εβδομάδα η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο: 694 595 81 81

 

Βιογραφικά

Ερατώ Χατζημιχαλάκη

 

Οικογενειακή Σύμβουλος, ειδικευμένη στις σχέσεις γονιών-παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση της Ατομικής Ψυχολογίας που εισήγαγε ο Alfred Adler. Έχει μαθητεύσει κοντά σε διεθνούς φήμης Ψυχολόγους παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σχετικά με τις σχέσεις γονιών – παιδιών, εφήβων, τις σχέσεις ζευγαριού και γενικότερα την οικογένεια.

Θεωρώντας πως η Ψυχολογική μόνο διερεύνηση δεν είναι αρκετή και έχοντας την ανάγκη και την επιθυμία να δώσει απαντήσεις σε προσωπικά και συλλογικά ερωτήματα οδηγήθηκε στην διεύρυνση της προσέγγισής της με τρόπους που η παγκόσμια τάση διαμορφώνει οδηγούμενη στην Πνευματική Ψυχολογία. Συγγραφέας του βιβλίου «Καινούριοι Γονείς για Καινούρια παιδιά» που πραγματεύεται το θέμα της σχέσης γονιών. Εμπνευστής και δημιουργός του εγχειρήματος «Ελπιδοχώρι» που σαν κύριο στόχο του έχει τη φιλοξενία γονιών και παιδιών όπου η διασκέδαση συμπορεύεται με την εφαρμοσμένη γνώση για καλύτερες σχέσεις στην οικογένεια. Περισσότερα στή προσωπική της σελίδα allazo.gr


 

Πάολα Παρτσαλάκη

 

Ξεκίνησε σπουδάζοντας τέχνη και εργάστηκα σε αυτόν τον τομέα, έχοντας ως μέλημά της τη φροντίδα του χώρου διαβίωσης των ανθρώπων τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

Συνέχισε με παιδαγωγικές σπουδές κατόπιν την κέρδισε η εκπαίδευση των εφήβων με ειδικές ανάγκες και συνεχίζοντας την εκπαίδευσή της σε σχέση με την ειδική αγωγή είχε ως αποτέλεσμα τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία όπου πάντρεψε τις δύο μεγάλες αγάπες της, την τέχνη και την ψυχολογία ως εργαλείο έκφρασης, εκπαίδευσης και θεραπευτικής βοήθειας. Κατέληξε στην χρήση της τέχνης για τη διαχείριση συναισθημάτων, δύσκολων καταστάσεων ή απλά αυτοβελτίωσης με στόχο την ολοκλήρωση της συναισθηματικής νοημοσύνης.

 

09

 

Τι να φέρω μαζί μου

Σημειωματάριο, φωτογραφική μηχανή, φακό, παπούτσια κλειστά, σαγιονάρες, ρούχα κατάλληλα για διακοπές στην απόλυτη φύση, απαραίτητα φάρμακα, ιδιαιτερότητες φαγητού, κάποιας μορφής αδιάβροχο, ότι χρειάζομαι για τον ύπνο (σεντόνια, κουβέρτες, ή sleeping bag), προσωπικά αντικείμενα καθαριότητας,

 

 


Ευρύτερη περιοχή

 

Μόλις 150 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας το Ελπιδοχώρι είναι ιδανικό για ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή, χάρη στην προνομιακή θέση του.

Σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα τοποθεσιών με ιστορική σημασία ή με φυσική ομορφιά όπως :

- Το πλήρως λειτουργικό αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με την εκπληκτική ακουστική του. Είναι χωρητικότητας 15.000 ατόμων και κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται παραστάσεις.

- Οι αρχαίες Μυκήνες. Υπάρχει ένα μονοπάτι στο Ελπιδοχώρι το οποίο μας οδηγεί κατευθείαν εκεί. Ίσως θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε να βάλουμε σήματα και ταμπέλες στην διαδρομή.

- Αρχαία Νεμέα. Το σημείο όπου συντελέστηκε ένας από τους άθλους του Ηρακλή.

- Οι πανέμορφες παραλιακές πόλεις του Άργους, του Ναυπλίου και της Κορίνθου.Όλες με βαριά ιστορία που χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας με υπέροχη φυσική ομορφιά και φανταστικές γαλάζιες ακτές.

   
   

 

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία σας ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies