• image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

GreekEnglish
21Μαϊ2016

 21 - 22 Μαΐου 2016

Σεμινάριο μελισσοκομίας

Εμείς στο Ελπιδοχώρι γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των σχέσεων ότι σχεδιάζουμε το σχεδιάζουμε με στόχο την οικογένεια. Και το σεμινάριο της μελισσοκομίας που ετοιμάζουμε λοιπόν δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Η beehive παράγει φυσικό μέλι από παραδοσιακές ελληνικές κυψέλες σε περιοχές φιλικές στις μέλισσες.
Το ελπιδοχώρι επιλέχθηκε για την κατασκευή φυσικής κυψέλης από άχυρο.

Ένα σεμινάριο για όσους θέλουν να γνωρίσουν τι είναι και πώς παράγεται το βιολογικό μέλι. Περιλαμβάνονται όλα τα βήματα για να μάθετε πώς θα παράγετε το δικό σας φυσικό μέλι, εύκολα, γρήγορα, απλά! Η υιοθεσία ενός μελισσιού είναι ένα σημαντικό βήμα προς την διατήρηση ενός πράσινου πλανήτη, βιώσιμου για εμάς, τα παιδιά μας αλλά και όλες τις επόμενες γενιές. 

Για την beehive η φυσική διαχείριση είναι ο μοναδικός τρόπος για την διατήρηση υγιών μελισσών, με σκοπό την παραγωγή τροφής, μέσω της επικονίασης.

Βήμα - βήμα θα μάθετε τα μικρά μυστικά της μέλισσας με οδηγό τον δημιουργό της Ελληνικής κυψέλης, Νικόλαο Νικολάου.

Αποτινόμαστε σε όλους όσους θέλουν να προσεγγίσουν τη σοφία της κοινωνίας της μέλισσας αλλά κυρίως στην οικογένεια εκείνη που αγαπά να συμπορεύεται και να γαλουχεί και τα παιδιά της σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τη φύση. Θεωρούμε τη φύση μεγάλη γιάτρισσα, εξαίρετο εναρμονιστή του νου, της καρδιάς και του σώματος και τεράστιο φορτιστή ενέργειας για όλους. Με γνώμονα τα παραπάνω σχεδιάσαμε το Σαββατοκύριακο αυτό με διαμονή στον πολύ ιδιαίτερο χώρο μας στην απόλυτη φύση στη περιοχή της Αργολίδας. Εκτός από τα τεχνικά διαφωτιστικά θέματα της μελισσοκομίας και τις συζητήσεις για το πώς η κοινωνία της μέλισσας μπορεί να είναι το κατάλληλο παράδειγμα για όλους μας, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα αφυπνιστικό δίωρο για το χτίσιμο της αυτοπεποίθησης του παιδιού, όσο τα παιδιά θα απασχοληθούν ιδιαίτερα δημιουργικά και διασκεδαστικά από ειδικό παιδαγωγό.

 

                                         

      Δείτε το πρόγραμμα, το κόστος και κάντε εγγραφή στο σεμινάριο εδώ

       

 

 


Ευρύτερη περιοχή

 

Μόλις 150 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας το Ελπιδοχώρι είναι ιδανικό για ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή, χάρη στην προνομιακή θέση του.

Σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα τοποθεσιών με ιστορική σημασία ή με φυσική ομορφιά όπως :

- Το πλήρως λειτουργικό αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με την εκπληκτική ακουστική του. Είναι χωρητικότητας 15.000 ατόμων και κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται παραστάσεις.

- Οι αρχαίες Μυκήνες. Υπάρχει ένα μονοπάτι στο Ελπιδοχώρι το οποίο μας οδηγεί κατευθείαν εκεί. Ίσως θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε να βάλουμε σήματα και ταμπέλες στην διαδρομή.

- Αρχαία Νεμέα. Το σημείο όπου συντελέστηκε ένας από τους άθλους του Ηρακλή.

- Οι πανέμορφες παραλιακές πόλεις του Άργους, του Ναυπλίου και της Κορίνθου. Όλες με βαριά ιστορία που χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας με υπέροχη φυσική ομορφιά και φανταστικές γαλάζιες ακτές.

 

   
   

 

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία σας ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies