• image
 • image
 • image
 • image
Previous Next

GreekEnglish
08Ιουλ2017

 8-18 Ιουλίου 2017

Ελπιδο-Kατασκήνωση  2017

Ζήστε μία αξέχαστη και διαφορετική κατασκήνωση!

«Μαθαίνω να Επικοινωνώ»

fb header2

Καλοκαιρινή γιορτή Επικοινωνίας για όλη την οικογένεια

Για λίγους τολμηρούς γονείς που θέλουν να βιώνουν μαζί με τα παιδιά τους εμπειρίες που διαφοροποιούν τις σχέσεις.

Ένα μοντέλο διακοπών που μέσα από....

 

 • την συνύπαρξη της οικογένειας 
 • την αλληλεπίδραση με άλλους παρόμοια σκεπτόμενους, 
 • με την ανεμελιά των κατασκηνωτικών συνθηκών 
 • την παρουσία ειδικών της ψυχικής υγείας,

βοηθά στην απόκτηση ικανοτήτων για δημιουργικότητα, χαρά, ισοτιμία, αμοιβαίο σεβασμό, ανακάλυψη και επικοινωνία των συναισθημάτων που οδηγούν σε ουσιαστική και βαθύτερη επικοινωνία και τελικά σε καλύτερες σχέσεις. 

 

 

 Ψυχαγωγία μαζί με εκπαίδευση για γονείς και παιδιά.   

Ευκαιρία να θυμηθούμε τη γειτονιά, την αλάνα το δημιουργικό κινητικό παιχνίδι.

 

 Έχει παρατηρηθεί πως όταν το παιδί και ο γονιός εμπλέκονται σε μια κοινή καινούργια και για τους δύο δράση, η σχέση παίρνει μια άλλη μορφή όσον αφορά την συνεργασία. Καινούργιες συνήθειες εδραιώνονται.

photo1a     Για λίγο θα αναλάβουμε εμείς:

 • Τη διατροφή της οικογένειας (χορτοφαγική χωρίς άλλες προκλήσεις).
 • Την ένταξη όλων (και των παιδιών) στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας αναθέτοντας έργο, με στόχο την καλλιέργεια του κοινωνικού ενδιαφέροντος.
 • Το οργανωμένο δημιουργικό παιχνίδι για γονείς και  παιδιά.
 • Την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, και την επαναχρησιμοποίησης υλικών.
 • Την εκπαίδευση σε θέματα αυτάρκειας (φτιάχνω το σαπούνι μου, το σιρόπι για το βήχα, το ψωμί μου κλπ)

 

     Θα αναλάβουμε επίσης να εφαρμόσουμε δρώμενα όπως:photo2a

 • Θεατρικό δρώμενο που θα λειτουργήσει όλες τις μέρες κορυφώνοντας το δημιούργημα σε μια τελική παράσταση.
 • Εργαστήρια για την ανακάλυψη της επικοινωνίας με τα εργαλεία της εικαστικής θεραπευτικής μεθόδου (art therapy).
 • Κουβέντες και στοχασμούς γύρω από θέματα που απασχολούν τους γονείς στο σπουδαιότερο ρόλο που καλούνται να παίξουν εκείνον του γονιού.
 • Βραδινές διασκεδαστικές δράσεις όπως σινεμά, χορό, και άλλα.  
 • Κινητικά παραδοσιακά παιχνίδια θα μας διασκορπίσουν διασκεδάζοντας.
 • Ιπποθεραπεία που θα αυξήσει την κιναισθητική ωριμότητα και θα δώσει μια ώθηση στην αγάπη για τα ζώα (προαιρετικά).
 

Στο κλείσιμο του 10ημέρου, οι γονείς θα παραλάβουν τα  εικαστικά έργα της οικογένειας  μαζί με μια εμπεριστατωμένη, αναλυτική και απολύτως προσωπική αναφορά στην αλληλεπίδραση που αναπτύσσεται μέσα στην οικογένεια, μαζί  με κάποιες προτάσεις για το μέλλον. 


 
   2016 CampingV3 small    2016 CampingV3 back small
 Κάντε δεξί κλικ πάνω στις αφίσες για να τις κατεβάσετε.
 
 
  Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων

Για να κρατηθεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υψηλή ο μέγιστος συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να υπερβεί τους 30 (γονείς και παιδιά).

Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά 6-12 ετών. Δεν θα αποκλειστούν  τα μικρότερα ή τα μεγαλύτερα αδέλφια.  Για τα μικρότερα την ευθύνη έχουν οι γονείς, τα μεγαλύτερα θα ενταχθούν σε δράσεις εποπτικές για τα υπόλοιπα παιδιά, κάτι που θα ενισχύσει την ανάληψη ευθύνης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα δεσμευτούν ότι θα συμμετέχουν όλη την περίοδο. Δεν θα δεχτούμε συμμετοχές για λιγότερες μέρες διότι το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο και οι συμμετέχοντες θα λειτουργήσουν σαν μια μεγάλη οικογένεια με πολλά μέλη.


 

Περισσότερες πληροφορίες

  Διαμονή

Η οικογένεια φέρνει τη δική της σκηνή μαζί με τον κατάλληλο κατασκηνωτικό εξοπλισμό, την οποία στήνει στο κτήμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.  Απαραίτητος εξοπλισμός θεωρείται μόνον ότι είναι σχετικό με τον ύπνο.  Όλα τα σχετικά με το φαγητό, την καθαριότητα, την διαμονή, παρέχονται από τις εγκαταστάσεις.  

Ελάχιστες  θέσεις μόνο για μαμάδες με παιδιά υπάρχουν στο καταφύγιο.

Υπάρχει και η επιλογή διαμονής σε συνεργαζόμενο ξενοδοχείο στο Άργος ή στις Μυκήνες. Η μεταφορά από και προς  το ξενοδοχείο βαρύνει τον συμμετέχοντα.

Η διαμονή είναι απολύτως δωρεάν το αντίτιμο της συμμετοχής αφορά όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες καθώς και το κόστος όλων των γευμάτων. 

 

  Παρεχόμενες Υπηρεσίες
 • Συμβουλευτική Γονέων
 • Εικαστική Θεραπευτική  (Art Therapy)
 • Δημιουργικό παιχνίδι
 • Θεατρικό παιχνίδι
 • Πλήρης μελέτη της κάθε οικογένειας ξεχωριστά με κατ’ ιδίαν ανάλυση στο τέλος της διαμονής.
 • Υγιεινή - Χορτοφαγική διατροφή
 • Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
 

 
  Διατροφή

Η διατροφή είναι χορτοφαγική συμπεριλαμβάνει γαλακτοκομικά και αυγά.

Ενδεικτικά πιάτα: Ζυμαρικά  με διάφορες σάλτσες /Πατάτες φούρνου και Μπιφτέκια λαχανικών/ Κεφτεδάκια λαχανικών ή οσπρίων / Φασολάκια /Μπριάμ/ Γεμιστά/ Χορτόπιτες/  Όσπρια/Ρύζι /σαλάτες εποχής,/φέτα (τοπική)/ ελιές από το κτήμα.

(Είναι γνωστό ότι κάποια παιδιά δυσκολεύονται να δοκιμάσουν νέες επιλογές.  Έχει παρατηρηθεί πως η Ελπιδο-Κατασκήνωση είναι μία ευκαιρία για αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, δεδομένου του ότι ΔΕΝ υπάρχει τίποτε άλλο γύρω ή κοντά. Πολλά παιδιά τελικά τολμούν να μπουν σε καινούργιες διατροφικές συνήθειες.  Είναι και αυτό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας γονιών και παιδιών).

Προσφέρεται πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό,απογευματινό και βραδινό.

Ας σημειωθεί ότι τα γεύματα σερβίρονται σε μορφή μπουφέ.  Το ψωμί που συνοδεύει τα γεύματα είναι μαύρο ζυμωτό με προζύμι ψημένο στον ξυλόφουρνο του κτήματος.


   
Τι πρέπει να φέρω:

Σκηνή και κατασκηνωτικό εξοπλισμό προβλέποντας και πιθανή βροχή, με ότι χρειάζομαι για τον ύπνο (στρώμα, μαξιλάρι, σεντόνια, κουβέρτες, ή sleeping bag), φακό, παπούτσια κλειστά, σαγιονάρες, καπέλο, γυαλιά, αντικουνουπικά, αντιηλιακά, ρούχα κατάλληλα για διακοπές στην απόλυτη φύση, αδιάβροχο, προσωπικά αντικείμενα καθαριότητας, απαραίτητα φάρμακα, ιδιαιτερότητες φαγητού, βιβλία, σημειωματάριο, μολύβια, επιτραπέζια παιχνίδια.

 
Τι δεν πρέπει να φέρω:

Tablets και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που αποσπούν το ενδιαφέρον των παιδιών, τροφές που δεν προάγουν την υγεία, ρούχα και παπούτσια που δεν θέλω να λερωθούν ή να φθαρούν.   


 

Διευκρινήσεις – Πληροφορίες : 

contactΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..gr

 

Πλήρες πρόγραμμα εδώ

Τιμές και όροι εδώ

Δήλωση Συμμετοχής εδώ

 
 
 

Βιογραφικά

Ερατώ Χατζημιχαλάκη
Οικογενειακή Σύμβουλος, ειδικευμένη στις σχέσεις γονιών-παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση της Ατομικής Ψυχολογίας που εισήγαγε ο Alfred Adler. Έχει μαθητεύσει κοντά σε διεθνούς φήμης Ψυχολόγους παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σχετικά με τις σχέσεις γονιών  – παιδιών, εφήβων, τις σχέσεις ζευγαριού και γενικότερα την οικογένεια. 
 
Θεωρώντας πως η Ψυχολογική μόνο διερεύνηση δεν είναι αρκετή και έχοντας την ανάγκη και την επιθυμία να δώσει απαντήσεις σε προσωπικά και συλλογικά ερωτήματα οδηγήθηκε στην διεύρυνση της προσέγγισής της με τρόπους που η παγκόσμια τάση διαμορφώνει οδηγούμενη στην Πνευματική Ψυχολογία.  Είναι εκπαιδευμένη στο Findhorn Foundation στη Σκωτία στο εξαιρετικό εργαλείο αυτογνωσίας το Transformation Game το οποίο και διευκολύνει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα. Συγγραφέας του βιβλίου «Καινούριοι Γονείς για Καινούρια παιδιά» που πραγματεύεται το θέμα της σχέσης γονιών. Εμπνευστής και δημιουργός του εγχειρήματος «Ελπιδοχώρι» που σαν κύριο στόχο του εκτός από μοντέλο αυτάρκειας, φιλοδοξεί να γίνει ένας προορισμός που προάγει το Περιβάλλον, την Παράδοση, την Προσωπική Ανάπτυξη και τον Πολιτισμό, εστιαζόμενο στο ευ ζειν.  Κύριος στόχος του η  φιλοξενία γονιών και παιδιών όπου η διασκέδαση  συμπορεύεται με την εφαρμοσμένη γνώση για καλύτερες σχέσεις στην οικογένεια. Περισσότερα στο www.allazo.gr

Πάολα Παρτσαλάκη

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια και Ειδική Παιδαγωγός  Η Πάολα έχοντας εκπαιδευτική πείρα 20 χρόνων σε Ειδικά Σχολεία και συμμετέχοντας σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σε χώρες του εξωτερικού άλλοτε ως εκπαιδευόμενη και άλλοτε ως εκπαιδεύτρια, έχει αναγάγει το δημιουργικό παιχνίδι σε μια ευκαιρία για έκφραση, διαχείριση και τελικά ολοκλήρωση της συναισθηματικής νοημοσύνης. Η συναισθηματική νοημοσύνη στις μέρες μας είναι μεγαλύτερο εφόδιο από την εξ ίσου σημαντική ευφυΐα. (Το eq σημαντικότερο από το iq).


Alkistis Mpoyra

Άλκηστις Μπούρα

Πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακή 4 ετή εκπαίδευση στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Art Psychotherapy) στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα.

Εργάζεται σε καταστήματα κράτησης συντονίζοντας ομάδες Τέχνης και θεραπείας, σε σχολεία ως δασκάλα κεραμικής καθώς και στην εκπαίδευση των εικαστικών θεραπευτών. Έλαβε εκπαίδευση στον τομέα της τοξικοεξάρτησης από το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. Έχει συντονίσει πληθώρα βιωματικών σεμιναρίων και έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε συνέδρια, ημερίδες και σχολεία με κύριο θέμα την Τέχνη ως θεραπευτικό εργαλείο.

Εκπαιδεύτηκε στο αυτοσχεδιαστικό θέατρο "play back" και ενσωμάτωσε τις τεχνικές του στις ομάδες που συντονίζει. Έχει συμμετάσχει σε συγγραφή επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων που έχουν εκδοθεί έντυπα και στο διαδίκτυο. Γράφει ποίηση και ασχολείται με τις ενεργειακές θεραπείες.


Κατερίνα Καχρημάνη

Ξεκίνησα τις σπουδές μου κάνοντας ένα πρώτο πτυχίο στις Κοινωνικές Επιστήμες για την Υγεία και την Ιατρική.  Συνέχισα με δύο μεταπτυχιακά  ως Εκπαιδεύτρια φυσικής αγωγής με εξειδίκευση στην ιππασία και την ιπποθεραπεία.  Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου παίρνοντας και ένα δίπλωμα ως μασέρ σε κλασικό και θεραπευτικό μασάζ στον τομέα της αποκατάστασης.  Από τότε ασχολούμαι αποκλειστικά με την ιπποθεραπεία, έχοντας 2 άλογα και προσφέροντας τις υπηρεσίες μου σε παιδιά με ειδικές ανάγκες όλων των φασμάτων.  Ασχολούμαι με την μελέτη και τη εξέλιξη της ιπποθεραπευτικής βαθύτατα και αναζητώ πάντα καινούργιους τρόπους για την απόδοση στην συναισθηματική ολοκλήρωση των ανθρώπων που με εμπιστεύονται.

 

   xorigos

 


Ευρύτερη περιοχή

 

Μόλις 150 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας το Ελπιδοχώρι είναι ιδανικό για ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις στη ευρύτερη περιοχή, χάρη στην προνομιακή θέση του.

Σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα τοποθεσιών με ιστορική σημασία ή με φυσική ομορφιά όπως :

- Το πλήρως λειτουργικό αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με την εκπληκτική ακουστική του. Είναι χωρητικότητας 15.000 ατόμων και κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται παραστάσεις.

- Οι αρχαίες Μυκήνες. Υπάρχει ένα μονοπάτι στο Ελπιδοχώρι το οποίο μας οδηγεί κατευθείαν εκεί. Ίσως θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε να βάλουμε σήματα και ταμπέλες στην διαδρομή.

- Αρχαία Νεμέα. Το σημείο όπου συντελέστηκε ένας από τους άθλους του Ηρακλή.

- Οι πανέμορφες παραλιακές πόλεις του Άργους, του Ναυπλίου και της Κορίνθου.Όλες με βαριά ιστορία που χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας με υπέροχη φυσική ομορφιά και φανταστικές γαλάζιες ακτές.

 

   
   

 

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία σας ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies