• image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

GreekEnglish

Θέσε τα ΟΡΙΑ σου

Βιωματικές συναντήσεις για γονείς και παιδιά

Έναρξη: 11 Νοεμβρίου 2017 - Αθήνα 

Πέντε βιωματικές συναντήσεις (Σάββατα) στην Αθήνα και ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, στην όμορφη φύση στο Ελπιδοχώρι στην Αργολίδα.

oria

Που ξεκινούν και που τελειώνουν τα όρια; Πώς μπορώ να μάθω να τα θέτω; Πώς γίνεται να τηρηθούν χωρίς απειλές και τιμωρίες; 

Καθημερινές προκλήσεις που αποτελούν τα κύρια ερωτήματα των γονιών προς τους ειδικούς.

Συμμετέχοντας στην ομάδα αυτή, γονείς και παιδιά εκπαιδεύονται στο να διακρίνουν και να αντιλαμβάνονται αυτό που η στιγμή ορίζει, ώστε να αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί, να συνεργάζονται και να αποδέχονται ο ένας την αλήθεια του άλλου, με αποτέλεσμα τα όρια να τοποθετούνται σχεδόν από μόνα τους, εκεί που φθάνει η ελευθερία του παιδιού και αρχίζει η ελευθερία του γονιού και το αντίθετο.

Πρόκειται για 5 δίωρες συναντήσεις στην Αθήνα και ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στο Ελπιδοχώρι στην Αργολίδα.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να βάζουν όρια όπου και όταν χρειάζεται.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να έχουν ανοιχτό νου και καρδιά για να επιτρέψουν τον αέρα της αλλαγής να φυσήξει.

 

   ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ    ΓΟΝΙΟΣ + 1 ΠΑΙΔΙ  ΓΟΝΙΟΣ + 2 ΠΑΙΔΙΑ
   5 συναντήσεις στην Αθήνα και 1 Σβκκ στο Ελπιδοχώρι*   650 500  740 600
   4 συναντήσεις στην Αθήνα και 1 Σβκκ στο Ελπιδοχώρι  570  650
   3 συναντήσεις στην Αθήνα και 1 Σβκκ στο Ελπιδοχώρι  490  560
   2 συναντήσεις στην Αθήνα και 1 Σβκκ στο Ελπιδοχώρι  410  470
   1 συνάντηση στην Αθήνα και 1 Σβκκ στο Ελπιδοχώρι  330  380
  * Η πληρωμή μπορεί να γίνει σε 3 δόσεις    

 

Στο τέλος του προγράμματος οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κατ ιδίαν με τις δύο ειδικούς και θα λάβουν εξατομικευμένη ενημέρωση και καθοδήγηση για τους τρόπους και τους τομείς βελτίωσης της σχέση τους με το παιδί τους.

 

   ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ  
   ΑΘΗΝΑ
   11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2017
   09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
   13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
   10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
   ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ
   16-18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

 

Το πρόγραμμα αυτό θα λάβει χώρα σε δυο ομάδες.

1η ομάδα κλειστή, Σάββατο 11.00 -13:00
2η ομάδα ανοιχτή, Σάββατο 17.00 – 19.00
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 6 γονείς με τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών σε κάθε ομάδα.

Στην 1η ομάδα οι συμμετέχοντες δεσμεύονται να παρακολουθήσουν όλες τις συναντήσεις.

Στην 2η ομάδα μπορούν να έρθουν γονείς και παιδιά, σε όσες από τις συναντήσεις επιθυμούν στην Αθήνα, προκειμένου να γνωρίσουν νέους τρόπους διαχείρισης της καθημερινότητας. Βασική προϋπόθεση για την εγγραφή είναι η συμμετοχή ενός γονέα με το παιδί του στο Ελπιδοχώρι. Έτσι μπορεί να ελπίζει στη αλλαγή που χρειάζεται στην σχέση τους. Θα προτιμηθούν εκείνοι οι γονείς που έχουν τις περισσότερες παρουσίες στις συναντήσεις στην Αθήνα.

 

P1070379

Πρόσβαση - Διαμονή

Οι συναντήσεις στην Αθήνα θα γίνονται  στο Εργαστήριο «Heart story», Αγίων Αναργύρων 23Α  Παλαιό Φάληρο,  πίσω από το μαιευτήριο Ρέα, 2η παράλληλος της Συγγρού.

Η μετάβαση από και προς το Ελπιδοχώρι γίνεται με ΙΧ, κατόπιν σχετικής συνεννόησης ώστε να υπάρξει χαμηλότερο κόστος στα μεταφορικά.

Η διαμονή γίνεται στο καταφύγιο του χώρου, (περισσότερες πληροφορίες εδώ.) ή με διανυκτέρευση σε αυτόνομη, κοντινή κατοικία

 

Πληροφορίες

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

Έναρξη: 11 Νοεμβρίου 2017

Επόμενες συναντήσεις:

25 Νοεμβρίου 2017

9 Δεκεμβρίου 2017

13 Ιανουαρίου 2018  

10 Φεβρουαρίου 2018

16-18 Μαρτίου στο Ελπιδοχώρι (Σαββατοκύριακο ολοκλήρωσης συναντήσεων)

Τοποθεσία : Στην Αθήνα: Εργαστήριο «Heart story», Αγίων Αναργύρων 23Α  Παλαιό Φάληρο,  πίσω από το μαιευτήριο Ρέα, 2η παράλληλος της Συγγρού.

Ώρα: 11:00-13:00 κλειστή ομάδα,

          17:00-19:00 ανοιχτή ομάδα

και ολοκλήρωση στο Ελπιδοχώρι – Αργολίδα. 

Περισσότερες πληροφορίες πρόσβασης στο Ελπιδοχώρι εδώ

Αξία συμμετοχής 1η ομάδα κλειστή 

εριλαμβάνει  όλες τις συναντήσεις στην Αθήνα καθώς και την διαμονή, διατροφή και τα εργαστήρια το Σαββατοκύριακο στο Ελπιδοχώρι):

Γονιός με ένα παιδί: Σύνολο 500 €

Γονιός με δύο παιδιά: Σύνολο 600 €

Τρόποι πληρωμής:

Έκπτωση 20% με προκαταβολή όλο το ποσό έως 1 Νοεμβρίου 2017

Έκπτωση 10% με πληρωμή σε δύο δόσεις  11 Νοεμβρίου 2017 &  31 Δεκεμβρίου 2017

Συνολικό τίμημα σε τρεις δόσεις:

Έως 11 Νοεμβρίου 2017,  20 Ιανουαρίου 2018 & 16 Μαρτίου 2018. 


Αξία  συμμετοχής 2η ομάδα ανοιχτή 

(αφορά κάθε συνάντηση μεμονωμένα)

80 ευρώ γονιός και ένα παιδί,

90 ευρώ γονιός και δύο παιδιά

Αξία  συμμετοχής στο Ελπιδοχώρι:

250 € μητέρα και ένα παιδί 

290 € μητέρα και δύο παιδιά

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητό: 6945 958181 

Η τιμή περιλαμβάνει διαμονή, πλήρη διατροφή καθώς και συμμετοχή σε εργαστήρια με δύο ειδικούς ψυχικής υγείας. 

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Η συμμετοχή οριστικοποιείται με την κατάθεση του 50%[i] της συμμετοχής σε Τραπεζικό Λογ/σμό.[i] Εάν για οποιονδήποτε λόγο που οφείλεται στους διοργανωτές ακυρωθεί η δράση, η προκαταβολή επιστρέφεται ολόκληρη. Εάν η ακύρωση γίνει από την πλευρά του συμμετέχοντα σε χρόνο μεγαλύτερο από μία εβδομάδα από την ημερομηνία της δράσης η προκαταβολή επιστρέφεται κατά το ήμισυ. Σε περίπτωση που η ακύρωση γίνει σε χρόνο λιγότερο από μία εβδομάδα η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

 

Βιογραφικά

Ερατώ Χατζημιχαλάκη

 

Οικογενειακή Σύμβουλος, ειδικευμένη στις σχέσεις γονιών-παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση της Ατομικής Ψυχολογίας που εισήγαγε ο Alfred Adler. Έχει μαθητεύσει κοντά σε διεθνούς φήμης Ψυχολόγους παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σχετικά με τις σχέσεις γονιών – παιδιών, εφήβων, τις σχέσεις ζευγαριού και γενικότερα την οικογένεια.

Θεωρώντας πως η Ψυχολογική μόνο διερεύνηση δεν είναι αρκετή και έχοντας την ανάγκη και την επιθυμία να δώσει απαντήσεις σε προσωπικά και συλλογικά ερωτήματα οδηγήθηκε στην διεύρυνση της προσέγγισής της με τρόπους που η παγκόσμια τάση διαμορφώνει οδηγούμενη στην Πνευματική Ψυχολογία. Συγγραφέας του βιβλίου «Καινούριοι Γονείς για Καινούρια παιδιά» που πραγματεύεται το θέμα της σχέσης γονιών. Εμπνευστής και δημιουργός του εγχειρήματος «Ελπιδοχώρι» που σαν κύριο στόχο του έχει τη φιλοξενία γονιών και παιδιών όπου η διασκέδαση συμπορεύεται με την εφαρμοσμένη γνώση για καλύτερες σχέσεις στην οικογένεια. Περισσότερα στή προσωπική της σελίδα allazo.gr


 

Πάολα Παρτσαλάκη

 

Ξεκίνησε σπουδάζοντας τέχνη και εργάστηκα σε αυτόν τον τομέα, έχοντας ως μέλημά της τη φροντίδα του χώρου διαβίωσης των ανθρώπων τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

Συνέχισε με παιδαγωγικές σπουδές κατόπιν την κέρδισε η εκπαίδευση των εφήβων με ειδικές ανάγκες και συνεχίζοντας την εκπαίδευσή της σε σχέση με την ειδική αγωγή είχε ως αποτέλεσμα τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία όπου πάντρεψε τις δύο μεγάλες αγάπες της, την τέχνη και την ψυχολογία ως εργαλείο έκφρασης, εκπαίδευσης και θεραπευτικής βοήθειας. Κατέληξε στην χρήση της τέχνης για τη διαχείριση συναισθημάτων, δύσκολων καταστάσεων ή απλά αυτοβελτίωσης με στόχο την ολοκλήρωση της συναισθηματικής νοημοσύνης.

 

IMG 2301

 

Τι να φέρω μαζί μου

Σημειωματάριο, φωτογραφική μηχανή, φακό, παπούτσια κλειστά, σαγιονάρες, ρούχα κατάλληλα για διακοπές στην απόλυτη φύση, απαραίτητα φάρμακα, ιδιαιτερότητες φαγητού, κάποιας μορφής αδιάβροχο, ότι χρειάζομαι για τον ύπνο (σεντόνια, κουβέρτες, ή sleeping bag), προσωπικά αντικείμενα καθαριότητας,

 

 


Ευρύτερη περιοχή

 

Μόλις 150 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας το Ελπιδοχώρι είναι ιδανικό για ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή, χάρη στην προνομιακή θέση του.

Σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα τοποθεσιών με ιστορική σημασία ή με φυσική ομορφιά όπως :

- Το πλήρως λειτουργικό αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με την εκπληκτική ακουστική του. Είναι χωρητικότητας 15.000 ατόμων και κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται παραστάσεις.

- Οι αρχαίες Μυκήνες. Υπάρχει ένα μονοπάτι στο Ελπιδοχώρι το οποίο μας οδηγεί κατευθείαν εκεί. Ίσως θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε να βάλουμε σήματα και ταμπέλες στην διαδρομή.

- Αρχαία Νεμέα. Το σημείο όπου συντελέστηκε ένας από τους άθλους του Ηρακλή.

- Οι πανέμορφες παραλιακές πόλεις του Άργους, του Ναυπλίου και της Κορίνθου.Όλες με βαριά ιστορία που χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας με υπέροχη φυσική ομορφιά και φανταστικές γαλάζιες ακτές.

   
   

 

 

 

 

Continuing on this website you accept the use of cookies on your device as described in politics cookies. Read More